Döbbenetes pillanatokat rögzített a Magyar Közút Zrt. kamerája az M3-as autópályán Kál közelében. Defektet kapott egy autó, és megfordulva a belső sávban ragadt a háromtagú családdal, közben őrült tempóval száguldoznak el mellettük az autósok. A közút munkatársa, Krisztián Gábor indult a bajba jutott család segítségére. Az esetről készült videót a cikkünk alján nézheted meg.

Bármelyik pillanatban tragédia történhetett volna

Néhány nappal ezelőtt egy személyautó defektet kapott az M3-as autópályán Kál közelében, emiatt nekiment az elválasztó korlátnak és megpördült, ezért a belső sávban a forgalommal szemben állt meg. Közben őrült tempóval húztak el mellette az autók és kamionok, bármelyik pillanatban tragédia történhetett volna.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Felelőtlen apa

Az autóban egy család utazott, két felnőtt és egy kislány. Az édesapa mindenféle óvintézkedés nélkül, az autópálya közepén kezdet hozzá a kerékcseréhez, közben a felesége és a gyermek az autó mellett ácsorgott a belső sávban. A felelőtlen apának annyi esze sem volt, hogy a gyermekét és a feleségét kiküldje az autópálya szélére, a korláton kívülre.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Berohant a száguldó autók közé

Amikor a kamerák képét meglátták a Magyar Közút központjában, egyik munkatársuk azonnal a helyszínre sietett. Leparkolt a sárgavillogós autóval a külső sávban, majd berohant a száguldó autók közé, hogy a családot kikísérje az autópálya szélére.

Ott lehet maradni

„Nincsenek képben az emberek, hogy mit kell tenni ilyen esetben. Most is mondtam, hogy korláton kívülre menjenek, mert az alatt a 10 perc alatt, amíg a mentők megérkeznek nagyon sokszor ott lehet maradni” – mondja Krisztián Gábor, a családot megmentő a Magyar Közút Zrt. munkatársa.

Baj van

A közutas dolgozó azt is elmonda, hogy amikor a család már biztonságban volt, megpróbálta az autót is menetiránnyal megegyező irányba fordítani és kiállni vele a leállósávba. Ekkor feltűnt egy nagysebességgel érkező személyautó, amely megállt, de a mögötte érkező kisteherautó valamiért nem vette észre, hogy baj van a sztrádán.

„Normális vagyok?”

„10 centin múlott, hogy ne találja telibe az autót, amiben ülök. Akkor gondolkodtam azon, hogy hoppá, normális vagyok? Ekkor kiszálltam az autóból és a narancsssárga mellényemet pörgetni kezdtem a fejelm felett, hogy hátha azt jobban látják az autósok. Szerencsére nem sokkal később megérkezett egy rendőrautó és segített, hogy ki tudjak állni a bajba jutott autóval a belső sávból” – mesélte a közút munkatársa.

Veszélyes autópálya

Krisztián Gábor azt is elmonda, hogy az autópálya egy nagyon ingerszegény közeg, amelyhez nagy sebesség párosul és ez a kettő együtt nagy veszélyességi faktort jelent.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt az esetről készült videó

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból