Eltűnt egy pásztói férfi Hollókőről, Horváth Lászlóról december 24-e óta senki sem tud. A fiatalembert a családja és több önkéntes keresőcsoport mellett a rendőrség is keresi.

Karácsonykor tűnt el

A család a férfi eltűnését december 25-én jelentette be a hatóságoknak, így azóta a rendőrség is keresi. A 35 éves Horváth László felkutatására a hozzátartozók keresést szerveztek Hollókőn és külterületén, a helyiek, a környékbeli települések önkéntesei, a rendőrség, valamint a Help Mentőkutyás Egyesület tagjainak közreműködésével.

Csoportokban keresik

A keresésben résztvevők többnyire öt-hat fős csoportokba szerveződtek, minden csoportba egy helyismerettel rendelkező személy is került. A keresőcsapatok nem adják fel a reményt, hogy megtalálják Horváth Lászlót.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Eredmény nélkül

A kutatás eddig sajnos nem vezetett eredményre, és a legfrissebb hírek szerint azóta nem hallott senki az eltűnt férfiról. Amennyiben valaki bármit tud Horváth László tartózkodási helyéről, a Szécsényi Rendőrkapitányságon, vagy a 112-es segélyhívószámon tehet bejelentést.

Az eltűnt férfi

Fotó: police.hu

„Mindjárt jövök”

Horváth Tímea, László testvére a nool.hu portálnak elmondta: a férfi Hollókőn volt a nagyszüleinél. Díszítették a fát, készültek az ünnepekre, majd felvette a táskáját, kiment a kapu elé és annyit mondott, hogy jön mindjárt, de azóta sem jött vissza.

Nem volt előjele az eltűnésnek

Tímea nem látta feszültnek a testvérét. Előző nap találkozott vele és akkor azt mondta neki: szereti és vigyázzon magára. Semmilyen előjele nem volt annak, hogy bármi baj történt volna. Tímea szerint nincs a faluban, hiszen kabát sem volt rajta, tehát nem az időjárásnak megfelelően volt öltözve, de sosem ment úgy el otthonról.

Nem működött az utca térfigyelő kamerája

„Ami elkeserít, hogy Pásztóról eddig sajnos szinte senki nem jelentkezett segíteni, pedig nagyon sok barátja és ismerőse volt” – mondta Tímea, aki nagyon bízik benne, hogy testvére előkerül. Elvileg az utcában, ahonnan a férfi eltűnt, térfigyelő kamera is van, amelynek rögzítenie kellett volna az esetet. Tímea azonban azt az információt kapta, hogy nem működött. A többi kamerafelvételre pedig még várni kell.

Nincs nyom

A Kékvillogó.hu hírportál írt arról, hogy egy férfi hétfőn kora reggel barátnője fővárosi otthonából indult el, és az Eltűnt emberekért Facebook-oldal szerint felszállt a Budapestről Szegedre tartó vonatra. Arról azonban egyelőre senki nem tud, hogy megérkezett-e a megyeszékhelyre. A rendőrség szokatlan módon még aznap kiadta a körözését, amely meg is jelent a police.hu oldalán. Nyomra azonban ez sem vezetett, a fiatal jogászt mintha a föld nyelte volna el. 

Gyanús körülmények kellenek

„Felnőtt ember esetében nincs a rendőrség számára meghatározva, hogy az eltűnés bejelentésétől számítva mikor rendeli el a körözését. Ez nagyban függ attól, hogy a hozzátartozók, vagyis a bejelentők mit mondanak az eltűnés körülményeiről” – mondta Lichy József. Az ügyvéd szerint amennyiben a hatóság emberei úgy ítélik meg, hogy szinte biztos, nem a hétvégi házába ugrott le az illető, azonnal cselekedni szoktak. „Biztos vagyok benne, hogy nagy erőket mozgatnak meg, hogy megtalálják a fiatal kollégát” – tette hozzá.

Összefogott az ország

Ákost a rendőrökön kívül szerettei is nagy erőkkel keresik. Az eltűnésről szóló felhívást barátnője is megosztotta közösségi oldalán, amit több barát és ismerős is átvett. Nagyobb csoportokban is keresik a férfit, mindenki megpróbál a maga módján kutakodni.

Direkt tűnhetett el

Valaki egy szegedi fodrászatban, míg más egy buszon „találkozott” vele. Ákos barátnője reagált is az írásokra, szavaiból kiderült, hogy valószínűleg ezek hamis nyomok. Az egyik kommentelő kérdésére, hogy a kórházakat hívták-e már, a nő érdekes választ adott. Pontosan ezt írta: “Végig telefonáltak már, és sajnos vannak arra utaló jelek, hogy direkt el akar tűnni.” A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció