Fokozott ellenőrzést tartottak az autópálya Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakaszán az együttműködő hatóságok, mindenkit megállítottak, nem volt menekvés előlük.

Átfogó közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság munkatársai az M3-as autópályán szeptember 3-án.

Ezt is olvasd el! Kattints a címre: „Rendőrség, feküdjön a földre!” Az óriási razziában sok drogkereskedőt fogtak el

A rendőrök a Kálmánházi pihenőhelyre terelték ki a közlekedőket, ahol ellenőrizték az autósok és utasaik okmányait, a passzív biztonsági eszközök használatát, valamint a járművek műszaki állapotát. Külföldiek esetében a magyarországi tartózkodás jogszerűségét is vizsgálták.

A rendőrök közlekedési szabálysértés elkövetése miatt 5 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, és 2 fővel szemben szabálysértési feljelentést tettek. Passzív biztonsági eszköz használatának elmulasztása miatt 7 esetben közigazgatási bírságot szabtak ki.

A demonstratív rendőri jelenlét a közlekedők jogkövető magatartásra való ösztönzésére, valamint a szabályszegők kiszűrésére irányult.

Nemrég írtuk, ez is érdekes: Razziáztak a rendőrök a budapesti éjszakában

A rendőrök munkáját segítették a közlekedési polgárőrök speciálisan felszerelt gépkocsijukkal, amely kamerájával a jármű rendszáma alapján képes azonnal kiszűrni a körözött, illetve a forgalomból kivont gépkocsikat.

Az ellenőrzésben részt vettek a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., valamint a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai is.

Ha már itt vagy, ezeket se hagyd ki! Kattints a címekre!

Kiemelt kép forrása: rendőrség