Az óbudai nyomozók több mint tizenöt millió forint értékű kábítószert foglaltak le a 38 éves budapesti férfi lakásán. 3,7 kilogramm marihuánát, ecstasyt és LSD-t is találtak nála.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 3. kerületi Rendőrkapitányság nyomozóinak olyan információ jutott a tudomására, miszerint a 3. kerületi Királyok útján lévő egyik házban az ott lakó férfi kábítószerrel kereskedik.

A kerületi nyomozók szeptember 3-án az esti órákban az adott címre kimentek és az ott lakó 38 éves férfit elfogták.

A rendőrök a férfi lakásában kutatást tartottak, ahol kábítószerek porciózásához, adagolásához, csomagolásához szükséges eszközöket, valamint kábítószergyanús anyagmaradvánnyal szennyezett digitális mérlegeket találtak.

A nyomozók a kutatás során 3,7 kilogramm marihuánát találtak, amelynek egy része már ki volt porciózva, valamint a marihuánán kívül további 140 gramm növényi maradványt, két ecstasy tablettát, és egy LSD bélyeget is lefoglaltak.

A kutatás során a nyomozók a kábítószergyanús anyagok mellett – a több éve semmilyen legális jövedelemmel nem rendelkező férfitől – lefoglaltak még több mint 500 ezer forintot is.

A BRFK 3. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói Sz.Vilmost kábítószer kereskedelem bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A házban tartózkodó T. László Sándort, és T. László Zsoltot a nyomozók szintén előállították, és a mintavételt követően – amely pozitív eredményt mutatott –kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak velük szemben. A két férfi szabadlábon védekezik.

A lefoglalt – feltehetően kábítószernek minősülő anyagok – feketepiaci értéke az előzetes becslések alapján meghaladja a tizenötmillió forintot.

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából