Egészen döbbenetes esetre derült fény. Az R. Ferenc nevű nagykőrösi férfi éveken keresztül sanyargatott, vert, megalázott egy férfit. Miután elfogták, kiderült, hogy hiénaként elvette egy fiát egyedül nevelő nő házát, az asszonyt, annak anyját és a kisfiút is állatként kezelte. Verte, sanyargatta, dolgoztatta őket. Szerencsére elfogták a rendőrök a kegyetlenkedő R. Ferencet, remélhetőleg nem ússza meg pár év felfüggesztettel, hanem sok-sok évre börtönbe kerül és ott úgy bánnak majd vele, ahogy ő bánt a kiszolgáltatott, megfélemlített, nála gyengébb emberekkel. Az R. Ferenc elfogásáról készült videót a cikkünk alján nézheted meg.

Kényszermunka

Vádemelést javasolnak a Pest vármegyei vizsgálók az ellen a 44 éves férfi ellen, akinek bántalmazással, fogva tartással és kényszermunkával kísért ténykedését két esztendeje számolták fel. R. Ferencet bilincsben vitték el a rendőrök, miután tudomást szereztek arról, tíz éven keresztül fogva tartotta, bántalmazta és dolgoztatta 29 éves áldozatát. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Árnyéka volt önmagának

A sanyargatott férfi néhány héttel a rendőrségi rajtaütés előtt futott össze testvérével, aki megdöbbent a látványon, fivére csak árnyéka volt önmagának. Gondjaiba vette, majd később értesítették a rendőrséget. A nyomozók végig hallgatva az áldozat hányattatott sorsát és látva rettegését, haladéktalanul cselekedtek. Egy hajnalban rajtaütést végeztek és elfogták R. Ferencet.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Másokkal is szemét volt

A nyomozók adatgyűjtése felszínre hozta az áldozat évtizedes kálváriáját és gyötrődését.A szegényes, rossz körülmények között élő férfi 2010-ben találkozott R. Ferenccel, aki elhívta nagykőrösi otthonába, mondván koszt, kvártély és fizetség fejében segítsen neki elvégzendő munkájában. 

Sanyargatás

Egy ideig minden rendben volt, ám rövidesen minden megváltozott: pénz helyett verést, sanyargatást kapott, az ellátás körülményei embertelenné váltak. A sértett a ház előszobájának vagy konyhájának padlóján aludhatott, bár oda is csak akkor engedték be az udvarról, ha esett, vagy nagyon hideg volt, rendszeresen megverték, éheztették, fürödni egy slaggal tudott. 

Kegyetlen megtorlás

A testileg és lelkileg is megnyomorított férfi többször próbált megszökni tíz esztendőn át tartó fogságából, ám R. Ferenc mindannyiszor rátalált és veréssel tudatosította benne, Ő a „főnök”! Kegyetlen megtorlásként rugdosás, öklözés, léccel, slaggal, fadarabbal ütlegelés következett.

Megszökött

A folyamatos rettegésben élő férfi végül 2022. augusztus 4-én tudott megszabadulni fogvatartóitól, amikor egy korábbi sérülése miatt kötéscserére kellett kórházba mennie. Ezt az alkalmat kihasználva fordult rég nem látott testvéréhez, aki feljelentést tett a rendőrségen.

További áldozatok

A rendőrök ezután R. Ferenc további áldozatait is azonosították. A 2000-es évek elején R. Ferenc megismerkedett egy kisfiát egyedül nevelő nővel, majd becuccolt az asszony újonnan vásárolt házába, később pedig fokozatosan az összes családtagját is odaköltöztette. 

Rémálom

Eleinte minden nagyon szép volt, aztán a nő élete rémálommá vált. R. Ferenc viselkedése ugyanis megváltozott, agresszívvé vált; az asszonyt, annak fiát és édesanyját terrorizálni, bántalmazni kezdte, elvette pénzüket, megszabta, ki mit csináljon, hogyan szolgálják ki őt. 

Kemény munka

Ahhoz is az engedélyére volt szükség, ha valamelyikük el akart volna menni otthonról. Kemény fizikai munkát végeztetett velük, kapáltak, fát vágtak, farönköket hordtak napi 10 órában. A nagymamának sikerült idővel elköltöznie, azonban lánya és unokája kénytelenek voltak tovább tűrni a terrort.

Elmenekültek

Hét esztendőnek kellett eltelnie, mire 2016 áprilisában végre alkalmuk adódott a szökésre. R. Ferenc távollétét kihasználva az asszony kézen fogta fiát és elmenekültek. A fiú nevén lévő házat továbbra is R. Ferenc és népes családja használta, még arra is volt gondja, hogy hamisított bejelentkezési lapokkal „legalizálja” egyre gyarapodó famíliája ottlétét.

Nyolc évet kaphat

A közel két évig, az azóta is fogva tartott R. Ferenccel szemben tartó büntetőeljárást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, és az ügy iratait vádemelési javaslattal most megküldte az ügyészségnek. Ha elítélik, akár 8 évet is kaphat. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Itt a nagykőrösi rabszolgatartó elfogása

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból