Megdöbbentő túszdráma lett egy villanyszerelési munkából. Egy budapesti férfi mestert szerzett szentendrei ismerősének. Amikor fizetésre került sor, a szentendrei férfi közölte, hogy nincs pénze kifizetni a 47 ezres kiszállási díjat. Ezután a pesti ismerőse elrabolta: autóba tuszkolta, bezárta egy lakásba és megfenyegette, majd az eredeti 47 ezer forint helyett már 150 ezret követelt. A bajba került férfit az apja mentette meg.

Villanyszerelőt keresett, bajba került

A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki egy tartozás miatt arra kényszerítette ismerősét, hogy Szentendréről Budapestre tartson vele, és addig nem akarta elengedni, amíg azt ki nem fizeti kamatostul. A vádirat szerint az elkövető és a bajba került férfi ismerősök voltak. A pórul járt férfi a szentendrei ingatlanjához keresett villanyszerelőt és a későbbi tettes ajánlott egyet neki. 2023. december 13-án a tettes és a villanyszerelő megjelent az ingatlanon felmérni a munkát. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Nem volt pénze

Ezután a bajba került férfi elment megvásárolni a szükséges anyagokat. Mivel azonban valójában nem rendelkezett pénzzel és arra sikertelenül kért kölcsön szüleitől is, végül nem vett semmit. Az ingatlanba is csak jóval később ment vissza, addigra a villanyszerelő már elment, de a tettes megvárta.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Levágja az ujjait

Ekkor a szemétláda tettes közölte szerencsétlen férfival, hogy tartozik neki 47.000 forinttal, amit ki kellett fizetnie a szerelőnek a felmérésért. A férfi elmondta, hogy nincs pénze, fizetni nem tud. Ekkor a tettes közölte, hogy ha nem fizet, levágja négy ujját. Kijelentését megerősítve elő is vett egy kést, és megmutatta. 

Elrabolta a férfit

Mivel a bajba került férfi eredménytelenül próbált pénzt szerezni, a tettes fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy menjen vele Budapest 3. kerületében található lakásába. Lényegében elrabolta a férfit. A lakásban elvette szerencsétlen férfi telefonját és bezárta egy szobába, majd közölte, hogy ha nem szerez pénzt, akkor felelni fog.

Dugóhúzó a térdbe

Másnap kiengedte a férfit és újra bántalmazással fenyegette meg arra az esetre, ha nem fizet. Többek között elővett egy dugóhúzót és azt mondta, hogy azt fogja a térdébe tekerni. Közölte azt is, hogy tartozása már 100.000 forintra ugrott.

Pénzátadás a Flórián téren

Miután visszaadta a telefonját, a bajba került férfinek sikerült az apjától 40.000 forintot kérnie.  A pénzért a Flórián térre ment, ahová a zsaroló is elkísérte.  A megfélemlített férfi ekkor még nem mert segítséget kérni az apjától.

150 ezer lett az összeg

Miután megkapta a pénzt, a szemét zsaroló arra kényszerítette szerencsétlen férfit, hogy menjen vele vissza a lakásába, majd közölte, hogy további 150.000 forinttal tartozik neki. Azt követelte, hogy az összeg fejében vásároljon neki egy telefont hitelre. Ehhez viszont újabb összeget kell kérnie a szüleitől. 

Mindent elmondott az édesapjának

A zsaroló ekkor már nem tartotta szoros felügyelet alatt a férfit, akinek végre volt annyi esze, hogy fel tudta újra hívni az apját titokban. Röviden elmondta a valódi helyzetet és megbeszélték, hogy az apja színleg belemegy a második kölcsönösszegbe is, de annak átadásakor megszökteti.

Megszöktette az apja

Ezután a zsaroló jelenlétében újra felhívta a pórul járt férfi az apját, aki előzetes megbeszélésük alapján járt el. Ezt követően a férfi ismét találkozott az apjával. Ekkor őt a zsaroló távolabbról követte. Ezt kihasználva a férfi beugrott apja autójába és a rendőrségre hajtottak feljelentést tenni.

7 évet kaphat

A Pest Vármegyei Főügyészség az ügyben felfegyverkezve elkövetett emberrablás bűntette miatt emelt vádat. Ha elítélik a szemét zsarolót, akár 7 évre is börtönbe kerülhet. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció