Ahogy arról az elsők között itt a KÉKFÉNY.com hírportálon beszámoltunk egy 60 éves boncnok pátyi házában emberi testrészeket találtak. Az ügyben nyilatkozó boncmesterek és igazságügyi kórboncnokok szerint a férfi szégyent hozott a szakmájukra. Most elmeorvosi vizsgálat vár a férfire, a rendőrség egylőre nem tartóztatta le.

A pátyi férfi az egyik nagy egyetem kórboncnoki osztályán dolgozott boncmesterként. Onnét vihette haza a testrészeket.

Minden boncolás szigorú dokumentáció szerint és protokollok alapján történik, de a belső szervek visszahelyezését utólag nem tudják ellenőrizni. A holttestek rekonstruálva kerülnek a halottszállítókhoz.

Szeles Géza, igazságügyi patológus az RTL Híradónak azt mondta, hogy a halottakból megszerzett testrészek üzleti célra nem használhatók fel. Szerinte ezek a testrészek a megsemmisítés előtti átadás folyamatából kerülhetnek ki. Egy lazább átadás-átvételi mechanizmusnál durván fogalmazva nem tíz, hanem csak kilenc lábat adhatott át, egyet pedig megtarthatott a boncmester – mondta az igazságügyi patológus.

Lakházi Zsolt korboncnok szerint is a férfi azt megelőzően szerezhette meg a szerveket, mielőtt boncmesterként a halottszállítónak átadta volna a testeket – mondta a TV2-nek. Hozzátette: az elvitt szervek vélhetően műtétek közben eltávolított, megsemmisítésre a patológiára leküldött szervek lehettek.

Ahogy azt elsőként megírtuk, a pátyi horrorház-ügy akkor robbant ki, amikor a boncmester eladta az autóját, a vevőket pedig megkérte, menjenek be az udvarba és nézzék meg. Ő nem volt otthon, a vevők viszont alaposan körülnéztek az udvaron és a felhalmozott lim-lom között emberi testrészeket találtak, ezt követően szóltak a rendőrségnek.

A nyomozók, helyszínelők napokra lezárták a környéket. Egyelőre a rendőrség nem kezdeményezte a férfi letartóztatását, úgy tudni elmeszakértő vizsgálja a pátyi horrorház boncnok tulajdonosát.

Kiemelt kép: A KÉKFÉNY.com helyszíni felvétele Pátyon