Napok óta keresték azt a 76 éves férfit, aki Borsod megyében elindult gombázni, de nem tért haza. Hétfő reggel megtalálták egy vízmosásban az idős férfi holttestét.

Megtalálták annak az idős férfinak a holttestét, aki a Farkaslyuk környéki erdőben tűnt el múlt hét csütörtökön.

A 76 éves férfi a hozzátartozóinak azt mondta, gombázni indul, ám nem onnan nem tért haza: más városban dolgozó fiai péntek este jelentették be édesapjuk eltűnését, miután az nem várta őket a megszokott módon.

Az idős férfit azóta nagy erőkkel keresték minden nap, ám eredménytelenül. Még hőkamerás drónt és keresőkutyákat is bevetettek, bízva abban, hogy hamar megtalálják.

„Abból kiindulva, amit a jelenlévő rendőr kollégák elmondtak nekünk, van egy olyan terület, amit már az előttünk lévő egységek kutyái is bejeleztek, és azt fogjuk most mi is megnézni. Majd annak a függvényében, hogy a kutatás milyen információt ad, tovább fogjuk bővíteni a keresés irányát” – nyilatkozta Lukács Péter, a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület vezetője.

Az ozd.hu azt írja, a keresőegység tagjai hétfő reggel Farkaslyukban, az Ifjúsági Háznál gyülekeztek, ahonnan közel százan indultak a 76 éves férfi keresésére: erre specializálódott kutatócsoportok az ország minden pontjáról érkeztek. 

Először a bácsi gombázáshoz használt szatyra került elő, majd Csernely és Farkaslyuk között egy vízmosásban fekve őt is megtalálták, de már nem élt.

Egy 87 éves bácsi szerencsésebb volt

A KEKFENY.com is beszámolt arról, hogy gombaszedés közben eltűnt egy 87 éves férfi Nógrád megyében. A felesége pár óra múlva értesítette a rendőrséget, akik legyengült állapotban találták meg az idős bácsit.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a Farkaslyukai keresésről – Forrás: ozd.hu