A 2017-ben eltűnt férfit először Srí Lankán látták, de később kiderült, hogy nem róla van szó. A családja évekig reménykedett abban, hogy hazatér. Most a temetését szervezik szerettei.

Rejtélyes történet

Elhunyt a 2017-ben eltűnt Szabó Zoltán, akinek családja most a fiatal férfi temetését szervezi. A férfit évekkel ezelőtt a több ezer kilométerre fekvő Srí Lankán látták, amint egy gázolás miatt kómában feküdt. Később kiderült, hogy mégsem őt, hanem egy rá elképesztően hasonlító amerikai férfit találtak meg a helyi hatóságok. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Keresték is

Még 2017. június 19-én tűnt el Szabó Zoltán, akit kétségbeesve keresett akkor családja. A fiatal férfi bostai otthonából Pécsre indult, de nem érkezett meg. Mivel semmilyen életjelet nem adott magáról, keresni kezdték, amihez egy ország segítségét kérték – írja a Bors.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gyanús jelek

Néhány hónappal később, 2017. decemberében, az Indiai-óceán mellett található Srí Lankán látták Zoltánt. A férfit egy Facebookon terjedő felhívás alapján ismerték fel. A sziget déli részén fekvő Ahangama város rendőrkapitánysága ugyanis kiadott egy közleményt, melyben az emberek segítségét kérte egy személy azonosításában.

Kómába kerülhetett

Az írták, hogy az illető férfit karácsony előtt egy nappal érte súlyos baleset. Számtalan sérülést szenvedett és kómába esett. Azonosítani nem tudták, mivel nem voltak nála az iratai, de azt gondolták, hogy turista lehet.

Biztosak voltak benne

Azelőtt Svájcban és Németországban is vállalt munkát, kamionokat pakolt ki és be. Hogy hogyan keveredhetett Srí Lankára, arról fogalmunk sincs, mert biztosan nem volt útlevele. Mindenesetre a közzétett fotó alapján az egész család biztos benne, hogy ő fekszik a kórházban kómában – mondta akkor a Borsnak Zoltán édesanyja, Léder Zsuzsanna.

Kisfia is van

Zoltánnak volt egy kisfia, Milán, aki felől az anya állítása szerint eltűnése előtt sem érdeklődött a férfi. „Már régebben véget ért a kapcsolatunk és szét is költöztünk” – mesélte a férfi egykori párja, Kazsóki Mercédesz.

Új életet kezdett volna

Később a Facebookon írt, hogy új életet fog kezdeni. Azóta semmit sem tudok róla, pedig azért érdekelt volna. Már csak a kisfiam miatt is, aki néha megkérdezi, hogy hol van az apukája – mondta elcsukló hangon az édesanya, majd ő is megerősítette, hogy a fotókon minden bizonnyal Zoltán szerepelt.

Nem ő volt

Végül kiderült, hogy nem az eltűnt Szabó Zoltán feküdt ott a kórházban, hanem egy rá kísértetiesen hasonlító amerikai férfi. A család így tovább aggódhatott, hogy hol is van Zoltán, akit még évekig haza vártak. A férfi eltűnése után hat évvel fény derült rá, hogy valószínűleg már az eltűnése napján meghalhatott.

Elbúcsúztatják

A család a Facebookon hívta fel a figyelmet szeretett családtagjuk búcsúztatására, melyre február 10-én kerül majd sor. Sajnos kisfia, Milán így már hiába várja haza édesapját, akiről mindig kérdezősködött édesanyjánál.

Búcsúüzenet

Az elhunyt Zoltán testvére, Dániel az alábbi sorokat írta a Facebookon: Drága testvérünk, Édesanyánk harmadik gyermeke, egy kisfiú édesapja, 23 éves voltál. Életerős fiatal ember! 5 évet vártunk az igazságra! Végre tudjuk, mi történt veled. Szívünkben örökké élsz! Nyugodj békében! A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: poszt a temetésről