A rendőrség befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyben három fiatalember megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy elloptak három kutyát Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Alsózsolcán. Úgy tűnik a kutyalopás nem egyedi eset, ugyanis a rendőrség híradása szerint Jász-Nagykun-Szolnok megyében is eltulajdonították egy fajtatiszta kiskutyát, ami szerencsésen visszakerült aztán a gazdájához.

Három német juhászkutya kölyköt loptak el

A Miskolci Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást két 18 éves és 17 éves fiatalemberrel szemben. Az encsi gyanúsítottak 2021. május elsején egy alsózsolcai portáról elloptak egy német juhászkutyát, három nyolc hetes kölykével együtt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hamar elfogták őket

A bejelentést követően a rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható három személyt. A nyomozás eredményeként a rendőrök a kutyákat is megtalálták, és visszaadták őket a gazdájuknak, írja a police.hu. A Miskolci Rendőrkapitányság a nyomozás során a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

FRISS!

Jász-Nagykun-Szolnok megyében is elloptak egy kutyát

A rendőrség tájékoztatása szerint egy kisméretű fajtatiszta kutyát csalogatott magához és tette be az autóba ismeretlen személy egy tiszaörsi kisbolt előtt 2022. január 7-én reggel. A tulajdonos szerint a kutyus az iskolába igyekvő gyermeke után szökött ki a kapun, de a buszra már nem tudta követni.

Ellenőrizték a kamerafelvételeket

A bejelentést követően a rendőrök adatgyűjtést végeztek, valamint elemezték a rendelkezésre álló kamerafelvételeket is, melynek eredményeképpen először a járművet, majd a feltételezett elkövetőt is azonosították.

Kazánházban találták meg a kiskutyát

A rendőrök a 27 éves férfi tiszabői lakcímén végrehajtott kutatás során a kazánházban találták meg a négylábút, és visszaadták a tulajdonosának.

Ezt a kiskutyát lopták el:

Fotó: police.hu

Eljárás folyik

A Tiszafüredi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetése miatt folytat eljárást, írja honlapján a rendőrség.

Egyre gyakoribb jelenség

A kutyalopás sajnos egyre gyakoribb jelenség. Nemcsak a kertből, a bolt elől, de már a menhelyekről is eltulajdonítják az ebeket. Tavaly nyáron például a Futrinka Egyesület Tacskó Fajtamentő szervezet Facebook-oldalán írtak a jelenségről. Mint a posztban írták, a probléma Békés megyében kezdődött, de időközben már a fővárost is elérték a lopások. A szívtelen tolvajok kimondottan a kistestű kutyákra vadásznak. A kommentelők között pedig többen számoltak be hasonló esetről, volt, aki azt írta, hogy a zárt udvarukról vitték el a kutyákat.

A kutyamaffia jövedelmező iparág

A Kelet-Európában tenyésztett, vagy innen elrabolt kistestű kutyák kedvelt portékák a nyugati állatpiacon. Hatalmas hasznot zsebelhet be általuk a szállító, ugyanis míg itthon egy fajtiszta yorkshire terrier ára 100-150 ezer forint körül mozog, addig külföldön akár a három-négyszereséért is el lehet adni. A kutyamaffia működéséhez két dolog elengedhetetlen. Az egyik az állatorvos, aki lepapírozza a kutyák „származását”, és egy olyan szállítási forma, ami a határon feltűnésmentes. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: police.hu