Sebességmérés akciót tartott a rendőrség néhány napja Óbudán. Csaknem 300 autós szaladt bele a traffipaxba, ők sok tízezres bírságról kapnak csekket. Közben a rendőrség nyomozói drogdílert kaptak el Terézvárosban, P. Gergőt a saját konyhájában bilincselték meg.

Fél nap alatt 300 gyorshajtó

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 3. Kerületi Rendőrkapitánysága június 7-én és 8-án sebességmérési akciót tartott a kerületben a gyorshajtók megfékezése érdekében. Két helyszínen, 11 óra alatt összesen 275 gyorshajtóról készített felvételt a traffipax.

Kétpercenként egy bírság

A traffipaxba belefutott autósok nagy száma azt jelenti, hogy kétpercenként közel egy járművezető lépte át a sebességkorlátozást. A sebességhatárt túllépő sofőrök közigazgatási bírságra számíthatnak. Tavaly is volt ugyanitt traffipaxos razzia, akkor 219 autóst bírságoltak meg 12 óra alatt, vagyis romlott az arány, több lett idén a gyorshajtó.

Magyarországi büntetési tételek, ha a megengedett legnagyobb sebesség 50 km/óra alatt van (pl. lakott területen), a büntetési tételek a következők:

  • Sebesség túllépése 15–25 km/órával 30 ezer forint
  • Sebesség túllépése 25–35 km/órával 45 ezer forint
  • Sebesség túllépése 35–45 km/órával 60 ezer forint
  • Sebesség túllépése 45–55 km/órával 90 ezer forint
  • Sebesség túllépése 55–65 km/órával 130 ezer forint
  • Sebesség túllépése 65–75 km/órával 200 ezer forint
  • Sebesség túllépése 75 km/óránál többel 300 ezer forint
  • Ha a lakot területen kívüli büntetési tételek is érdekelnek, akkor kattints ide!

Házkutatás Terézvárosban

Ide kapcsolódó hír, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján ütöttek rajta egy feltételezett kábítószer-kereskedőn koradélután terézvárosi lakásában.

Kábítószer és 6 millió forint

A rendőrök átkutatták a férfi lakását, mely során lefoglaltak bruttó 1176 gramm amfetamint, bruttó 766 gramm marihuánát, valamint 151 ecstasy tablettát, melyek feketepiaci értéke az előzetes becslések szerint összesen közel hatmillió forint. A lakásban találtak a kábítószer készítéséhez és hígításához használatos anyagokat, simítózáras tasakokat, valamint több kábítószergyanús anyaggal szennyezett digitális mérleget és fóliázógépet.

Letartóztatás

A BRFK nyomozói a 32 éves P. Gergőt kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, melyet a bíróság 2022. június 11-én elrendelt.

Itt a férfi elfogásáról készült videó

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI