Orbán Viktor miniszterelnök személyesen látogatott el a kórházba, ahhoz a rendőrhöz, akit 2020. december 24-én, hajnalban késeltek meg egy újpesti társasházban. A kormányfő Pintér Sándor belügyminiszterrel együtt kereste fel a lábadozó járőrt.

Késsel támadtak rá

Korábban a Kékvillogó is beszámolt róla, hogy december 24-én, 6 óra 37 perckor Budapest 4. kerületében,a Kassai utcához, egy társasházhoz riasztották a rendőröket. A kiérkező járőrök egy agresszív férfival találták szembe magukat, aki késsel meg is sebesítette az egyik járőrt, Petit, majd a járőrpár másik tagja a társa védelmének érdekében lelőtte a támadót.

Petire Újpesten támadtak rá

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hálásak a rokonok

A megsebesült járőr családja nagyon hálás a sok dicséretnek és a rengeteg felajánlásnak, amit kapnak az ország lakóitól, de most még nagyobb lehet az öröm, ugyanis december 31-én maga a miniszterelnök kereste fel Petit.

Ide kapcsolódik:

A belügyminiszter is látogatást tett

Orbán Viktor kormányfővel tartott Pintér Sándor is a kórházas látogatás során. Ugyan Peti már kikerült az intenzív osztályról, de gyógyulnia kell még. Az is elképzelhető, hogy további műtétek várnak az összeszurkált rendőrre.

Megköszönte a miniszterelnök Peti helytállását

A miniszterelnök megköszönte a férfi helytállását és sok erőt kívánt a felépüléshez és a sikeres gyógyuláshoz.

A rendőrség ezzel a videóval kedveskedett Petinek:

A Honvédkórházba is benéztek

Az MTI tájékoztatása szerint a miniszterelnök és a belügyminiszter a Honvédkórházban kialakított oltóközpontot is felkeresték, ahol köszönetet mondtak az egészségügyi dolgozók fáradhatatlan munkájáért.

Ez is érdekelhet

Köszönet és bizalom

Orbán Viktorék hálájukat fejezték ki az egészségügyi dolgozók felé, hogy szilveszter napján is kimagasló szinten végzik az ellátást, valamint a miniszterelnök megjegyezte: „a vakcina jövőre visszaadja a korábbi életünket” – mondta.

Kiemelt kép: Részlet a videóból