A Pest Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki nevelőanyját fenyegetéssel arra kényszerítette, hogy különböző kölcsönöket vegyen fel és adja át neki. Ezen túl egy vita során olyan brutálisan bántalmazta saját fiát, hogy az életveszélyes állapotba került.

Pénzt kért a sértettől

Ahogy írtunk róla, az elkövető 2021 nyarán korábbi bűncselekmény miatt kiszabott fegyházbüntetéséből szabadult, nevelőanyjához költözött egy Pest vármegyei településre. Mivel jövedelemmel nem rendelkezett ezért többször is pénzt kért a sértettől, illetve eladogatta annak elektromos eszközeit.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kölcsönt kellett felvennie

Az ügyészség közleménye szerint idős asszony nem merte ezt szóvá tenni, mert félt attól, hogy a férfi agresszíven fog arra reagálni. Miután az értékesebb ingóságokat a vádlott már eladta és az asszony nyugdíja kettejük megélhetését nem fedezte, a férfi elhatározta, hogy kölcsön felvételére kényszeríti a sértettet.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sok hitelt vett fel

Kiabálva, veréssel fenyegetve sikerül annyira megfélemlítenie a sértettet, hogy az egy magánszemélytől, illetve egy pénzügyi szolgáltatótól felvett összesen 900.000 forint kölcsönt. Ebből az összegből 800.000 forintot át is adott az elkövetőnek.

Elmenekült a nő

A férfi folyamatosan nyomás alatt tartotta a sértettet, volt, hogy bántalmazta, és előfordult, hogy karján szúrta meg egy hámozó késsel annak érdekében, hogy neki pénzt szerezzen. Végül az idős asszony elmenekült otthonából testvéréhez.

Gyakran találkoztak

A vádlottnak van egy tőle különélő nagykorú fia – a második cselekmény sértettje – akivel igényelte a rendszeres kapcsolattartást. A fiú ugyan gyerekkora óta félt az agresszív természetű apjától, mégis járt hozzá látogatóba.

Félt az apjától

A fiú tartott attól, hogy ha megszakítja vele a kapcsolatot, akkor a családjára támad. 2021 szeptemberében a sértett fiú éppen látogatóban volt a vádlottnál, amikor összeszólalkoztak azon, hogy a férfi szerint a fiú keveset van vele.

Verni kezdte

A fiú ekkor hazaindult, de az utcán a vádlott utolérte, pofon vágta és visszaparancsolta a házba. Pár óra múlva a sértett újra hazaindult ekkor az ingatlan kapujáig jutott, ami zárva volt. A vádlott ekkor is utánament, majd több alkalommal fejen és arcon ütötte, illetve egyszer mellkasán megrúgta.

Hátba szúrta

Ezután felvett az udvaron egy törött tükördarabot és azzal hat ízben hátba szúrta a fiút, miközben az kiáltotta, hogy megöli. A fiú segélykiáltását meghalló szomszéd értesítette a rendőröket, akik kiérkezése után szabadult csak a sértett az ingatlanról.

Elmondta, mi történt

A címre érkező járőrök egy sokkos állapotban lévő, több sebből vérző fiatalembert találtak a ház előtt, mentőt hívtak hozzá, miközben igyekeztek megnyugtatni. A 20 éves sérültnek annyit sikerült elmondania, apja ugrott neki, ököllel verte és üvegdarabbal vagdosta, szurkálta. A mentők kórházba vitték, életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta, orrcsonttörése mellett az egyik szúrás miatt légmelle keletkezett.

Vádat emeltek

A bántalmazás következtében közvetlen életveszélyes állapotba került. A Pest Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete és folytatólagosan, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt emelt vádat az elkövetővel szemben.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció