Megtalálták a verőcei hajóbaleset utolsó, eltűntként keresett áldozatát. A rendőrség hétfőn, a 18 éves Daniella holttestét is megtalálta, így most már hivatalosan is 7 halottja és egy túlélője van a tragédiának.

Megtalálták Daniellát

„Megtaláltuk Daniellát…A Duna ma délelőtt Verőce térségében visszaadta a holttestét. Hazavittük… Őszinte részvétünk a családnak! Nyugodj békében, szépséges Daniella!” – írta közösségi oldalán a BRFK.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Szállodahajóval ütközött

Amint arról többször beszámoltunk, múlt szombaton egy nyolc utast szállító motorcsónak ütközött egy szállodahajóval Verőcénél. A balesetnek egy túlélője volt, ő a baleset után azonnal kiúszott. A 12-es főúton, egy autóstól kért segítséget. Az autós hívott mentőt. Az olaszul beszélő férfi fej- és végtagsérülést szenvedett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Négy áldozatot találtak meg

Két utas holttestét már az ütközés után megtalálták, közülük egy 19 éves lány holttestét a Megyeri hídnál dobta ki a Duna. Vasárnap óta öt embert kerestek eltűntként. Eddig négyet találtak meg: szerdán, csütörtökön, pénteken és most vasárnap.

Több, mint egy hétig keresték az áldozatokat

Forrás: Facebook/Lakatos Péter

Bulizó fiatalok baleseteztek

A baráti társaság szombat este Nagymarosról, egy fesztiválról ment volna Vácra, onnan pedig Dunakeszire tartottak volna. A bulizó fiatalokat vízre szállásuk után nemsokkal érte baleset. Az eddigi adatok szerint a motorcsónak vezetője ittas volt. A ütközés előtt nemsokkal a szállodahajó orra előtt közlekedett.

Nem állt meg a hajó

Többen nyilatkozták, hogy este tíz után csattanást hallottak, és látták, ahogy az MS Heidelberg szállodahajó felkapcsolja a reflektorokat – de nem állt meg. Szabály szerint a kishajónak minden esetben ki kellett volna kerülnie a nagyobb hajót, mondta az RTL-nek a Személyhajósok Szövetségének szóvivője. Szerinte a motorcsónak vezetőjének látnia kellett volna a kivilágított nagyobb hajót.

Ezzel a szállodahajóval ütközött a motorcsónak

Forrás: MTi/Krizsán Csaba

Bűnügyi felügyelet alatt áll

Szerdán a bíróság bűnügyi felügyelet alá helyezte a szállodahajó kapitányát. A cseh nemzetiségű férfi állítja, nem tudta, hogy egy kisebb hajóval ütközött. A kapitány szeptember végéig nem hagyhatja el Budapestet. 

Kiemelt kép: Facebook/BRFk/Fülöp Máté