A 32 éves debreceni férfi úgy gondolta, hogy a piros lámpánál álló buszra is felszállhat, amikor azonban a sofőr nem nyitott neki ajtót, a betörte a busz egyik ablakát.

A rendőrségre egy buszsofőr tett bejelentést hétfő délután arról, hogy egy férfi betörte a gépjárműve ablakát. A sofőr a menetrend szerint közlekedő busszal Debrecenben, az Erzsébet utcában egy piros lámpánál megállt, amikor odalépett a járműhöz egy férfi, és jelezte, hogy szeretne felszállni.

A sofőr, mivel nem megállóhely volt, így nem tehetett eleget a kérésének, és nem nyitotta ki az ajtót. Ekkor az ismeretlen a busz egyik oldalsó üvegét betörte, majd elsétált – írja a police.hu.

A rendőrök azonnal a férfi keresésébe kezdtek, és a kapott személyleírás alapján perceken belül, egy közeli utcában elfogták a 32 éves helyi lakost, akit előállítottak a rendőrkapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatásán a férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését, és elmondta a rendőröknek, hogy megbánta tettét.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben.

Kiemelt kép: Betört ablak – Forrás: police.hu