Kiderült, miért és hogyan halt meg az a két idős ember, akiknek a holttestét vasárnap délután fedezték fel rokonaik Zala megyében. A 73 éves Marika nénit megfojtották, 71 éves férje, Tibor élettelen teste pedig a házukhoz közeli emésztőgödörből került elő.

A világ legönzetlenebb embere

„Tibi bácsi volt a világ legönzetlenebb embere, míg egészséges volt. Odafigyelt minden szomszédra, tudott rólunk mindent, tudta, ha valakinek baja van, nehézsége támadt, s azonnal bekopogott, miben segíthet” – mesélte a néhai idős pár szomszédja. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem fogadott el segítséget

„Mikor beteg lett, tőlünk nem fogadott el semmiféle segítséget, busásan megfizette, ha fát kellett vágni, tyúkokat kellett etetni. Egyedül a fűnyírást nem adta oda senki másnak” – folytatta a fiatalember.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Átterjedt a daganat

B. Tibornál két éve állapították meg az orvosok a gégerákot, pár hete pedig azt a lesújtó hírt kapta, hogy a gyilkos daganat a tüdejére is átterjedt, gyógyíthatatlan módon. Felesége agydaganattal küzdött, egy szélütés még rosszabbá tette az állapotát, egyre nehezebben mozgott.

„Nem koccintunk többet szilveszterkor”

„Tibi bácsi pár hete szomorúan mondta nekem, Tamás, mi már nem koccintunk többet szilveszterkor – folytatta a Blikk írásában a megrendült szomszéd. – Látszott rajta, feladta, egyre rosszabb fizikai állapotba került. Amikor a fiam született a napokban, akkor is csak egy percre jött ki, rossz volt látnom, mennyire összeesett az a szép szál, szikár, fess ember.

Nem maradhat egyedül a felesége

A 71 éves Tibor még azt is elmondta szomszédjának, hogy nem szabad meghalnia a felesége előtt, mert Marika nem maradhat egyedül, nem tudná magát ellátni.

Emberülés miatt nyomoznak

A történtekről a Kékvillogó.hu is beszámolt, és kiderült, hogy a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés miatt rendelt el nyomozást az ügyben. A helyszínen talált nyomok alapján B. Tibor vasárnap reggel ölte meg feleségét, megfojtotta az idős nőt.

Tudta, hogy lehetetlen kijutni

A férfi ezután ment ki a házuk végén levő derítő aknájához, leemelte annak fedelét, majd beleugrott a többméteres szennyvízbe, jól tudva, onnét lehetetlen kijutni, megfulladt.

Megrendült a család

Az idős házaspár családja megrendülten vette tudomásul a tragédiát. Nem akarnak beszélni róla senkivel, a hatóságokat is arra kérték, ne tájékoztassák a nyilvánosságot az ügyről.

Közös sírba kerülnek

A kis település lakói úgy tudják, az egymást több mint fél évszázadon át szerető, támogató házaspárt együtt, közös sírba temetik majd Csesztregen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció