A férfi azt mondja, hiányos a nyomozati munka, éppen ezért nem tudja ártatlanságát bizonyítani. Azonban az ügyészség szerint tettét előre kitervelte.

Így védekezik

Nem ő, hanem valaki más ölte meg a feleségét – ezt mondta a tárgyaláson az a marokkói férfi, aki a vád szerint egy éles eszközzel végzett feleségével a főváros 14. kerületében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Több mint két éve volt az eset

Mindez a Tv2 Tények című műsorának szombat esti adásából derült ki. A bűncselekmény még 2021 tavaszán történt a Füredi park egyik parkolójában, fényes nappal. A nyomokat homokkal borították le, olyan sokkoló látványt nyújtottak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Éppen a láthatásra mentek

A házaspárnak megromlott a viszonya, válófélben voltak. A kegyetlen férfi ekkor döntött úgy, hogy megöli párját. A gyilkosság napján a nő kocsijában ültek, és velük volt két és fél éves kisfiuk is. Éppen a családsegítőbe akartak menni, az apa ugyanis csak kéthetente láthatta a gyerekét.

Mindent tagad

Úgy tudni, ezen vesztek össze. Az agresszív férfi ugyanis egy hegyes tárggyal, kisgyerekük szeme láttára megölte a nőt. Az embertelen támadó azóta is tagadja a gyilkosságot. Arcát nem engedte mutatni, vallomását egy tolmács fordította le a bíróságon.

Ez volt a trükkje

„Nem én követtem el azt a gyilkosságot, amellyel engem az ügyészség és a nyomozó hatóságok vádolnak” – magyarázta a tárgyalóteremben. Ide símaszkos őrök kíséretében, kéz-és lábbilincsben érkezett. A bűncselekmény után vélhetően átöltözött.

Vérfagyasztó zajok a parkolóból

A szemtanúk szerint ugyanis fekete ruhában látták az elkövetéskor, de a rendőrök egy kék ingben kapták el. A rendőrséget az egyik lakó riasztotta, aki hatalmas kiabálás és veszekedés hangjaira figyelt fel az utcáról.

Az átöltözéssel védekezik

Pontosan a más ruha miatt állítja azt a vádlott, hogy valaki más végzett feleségével. Érvelése szerint magasságra, testalkatra egy „száz százalékosan” másik férfiról van szó. Mivel a nyomozati anyagot hiányosnak tartja, éppen emiatt ártatlanságát sem tudja bizonyítani.

A rendőrséget okolja

Ráadásul a zsaruk munkáját sem tartja elég alaposnak, mivel szerinte egy „közönséges” nyomozó készítette el róla a rajzot. A bíróság úgy döntött, hogy a férfi letartóztatásban várja ügyének alakulását. Több tárgyalást is tartanak, mire ítélet születik.

Nem szabadulhatna élve

Az ügyészség a marokkói férfit előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel és kiskorú veszélyeztetésével vádolja. Indítványában a vádhatóság tényleges életfogytiglant kért rá – vagyis azt szeretnék, hogy soha életében ne legyen szabad, amennyiben bebizonyosodik bűnössége. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünkön a férfi tetthelyről való elvezetése látható. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán.)