Rettenetes tragédia rázta meg a falu életét. A két kislány nagybátyjukkal ment a folyóra fürdeni, amikor az áramlat elsodorta őket. Édesanyjuk a tragédia után megpróbált véget vetni életének.

Nem habozott

Azonnal a gyerekek keresésére indult az a férfi, aki még pénteken kihúzott egy bajban lévő kislányt a Tiszából a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében található Benk községnél – mondta el az érintett a TV2 Tények című műsorának. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nővérét még nem találták meg

A kislányok a nagybátyjukkal mentek le a folyóra, több mint egy kilométert sodródtak együtt, a 12 éves nővérét viszont azóta sem találják. „Az, hogy a másikat nem találtuk meg, az igazából nekem is egy mély érzés, nagyon nehéz erről beszélni.”

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fürdeni mentek

Ezt nyilatkozta a csatornának a férfi, aki még szombaton is a történtek hatása alatt állt. Ő húzta ki a Tiszából a 9 éves kislányt. 12 éves nővérét még mindig keresik a mentőcsapatok. Még pénteken mentek le fürödni a folyóra, azonban pillanatok alatt elsodorta őket az áramlat.

Rengeteget lebegtek a vízen

Több mint egy kilométeren keresztül együtt lebegtek a felszínen, majd hirtelen a nagyobbik lány eltűnt. „Egyébként a két lány az egyáltalán nem tudott úszni. Csodával határos az is, hogy 1,2 kilométert úgy lebegtek a vízen, higgadtan, hogy nem történt nagyobb tragédia” – vélekedett a férfi.

Azonnal indult segíteni

Az életmentő férfinek – aki éppen a helyi kempingben volt – a rendőrök szóltak, hogy elmerült két kislány a Tiszában. Gondolkodás nélkül a csónakba ugrott és keresni kezdte őket a folyón. Alig ment pár percet, amikor meglátott egy gyereket a vízben kapálózni.

Ha pár perccel előbb ér oda…

Odament és kihúzta a kilencéves kislányt, aki a történtek ellenére higgadt volt. „Amit a gyerektől tudtam kérdezni, az az, hogy nem sokkal a rátalálásom előtt váltak ketté. „Perceken múlott az egész. Talán hogy ha kicsit hamarabb odaérek, akkor mind a kettőt egyszerre a csónakomba tudom emelni. De ezt már nem lehet megtudni” – tette hozzá.

Még nincsen meg

A 12 éves nővérét azóta is keresik, a mentőcsapatoknak egy időre fel kellett függeszteni a kutatást, mert a térségre hatalmas vihar csapott le, de szombat reggel újraindították azt. Szombat este azonban ismét felfüggesztették a keresési munkákat a zavaros víz miatt.

Kórházba szállították

„A kisebbik gyereket kórházba szállították. A helyszínre mentőautókat és két mentőhelikoptert is riasztottunk. A 9 éves kislány stabil állapotban volt, de vizsgálatra, megfigyelésre azonnal kórházba szállítottuk” – nyilatkozta Győrfi Pál, a mentők szóvivője.

Tilos a fürdés

A gyerekek édesanyja összeomlott, miután megtudta, hogy nagyobbik gyermeke nagy valószínűséggel a Tiszába veszett. A helyiek azt beszélik, hogy megpróbált véget vetni az életének. A folyó ezen szakaszán ráadásul tilos a vízbe menni, az ügyben pedig nagy valószínűséggel büntetőeljárás indul majd az ellen a felnőtt ellen, aki a tragédia idején a gyerekekre vigyázott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk a Tiszán készült. Illusztráció. Forrás: BudapestKörnyéke.)