Két idősebb magyar nőt is lehúztak szlovák unokázós csalók Bátonyterenyén. Összesen 2,6 millió forintot és börtönélethez szükséges tisztálkodószereket zsákmányoltak.

Nagyon nagy összeget mondtak

Egy idős nőt hívtak fel július 2-án a kora délutáni órákban és 10-15 millió forintot követelt azzal az indokkal, hogy a nő unokáját letartóztatták és a szabadítására pénzre van szükség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Arany is jó lesz

A megíjedt nő azt mondta, hogy nincs ennyi pénze, de a hívó nem tágított, sőt aranyékszereket kezdette el követelni.

Duma és érkezés

Miközben szóval tartották az asszonyt egy szlovák rendszámú autóval a házához mentek. Ekkor a kétségbeesett nő átadott az érkezőnek 50000 forint készpénzt, valamint egy táskát, amelyben tisztálkodószereken kívül további 1.55 millió forint volt.

Szlovákiából jött

A feltételezett unokozás csaló egy 37 éves szlovákiai férfi volt, akiről később kiderült, hogy egy másik áldazota is van. Július 7-én hasonló mesével egymillió forointot csaltak ki. Kiderült, hogy volt egy társa is.

Másodjára elkapták

A bátonyterenyei rendőrök július 7-én Bátonyterenye külterületén elfogták és előállították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 37 éves szlovák állampolgárságú férfit.

A taxit is lefoglalták

A hatóság tagjai a férfi által vezetett szlovák hatósági jelzésű taxiban a sértett által átadott táskát és a készpénzt is megtalálták, amit lefoglaltak a bűncselekmény elkövetéséhez használt járművel együtt.

Fotó az elfogásról

A rendőrség felvétele

Csalás

A nyomozók csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették a 37 éves szlovák állampolgárt és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Címlapfotó: a rendőrség felvétele.