Tanúk meghallgatásával folytatódott a Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő apósának meggyilkolása miatt indult büntetőeljárás tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken. Lazsányi Lászlót egy elszámolási vita során sebesítették meg halálosan. Az elkövető ezúttal is szabadlábon, otthonából érkezett a tárgyalóterembe.

Folyamatos volt a nézeteltérés

A 2021. december 3-án elkövetett szörnyűségről a Kékvillogó.hu is részletesen beszámolt. A vádlott 2020 májusától lakott a fővárosi, 3. kerületi vendégház egyik lakásában, de már a beköltözésétől kezdve vita volt közte és Lazsányi László, Deutsch Tamás politikus apósa között a lakáshasználati díjjal kapcsolatban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem fizetett a lakás használata után

A vita tovább fajult, miután a vádlott 2021 júniusától már egyáltalán nem fizette a lakás után a havi használati díjat. A sértett az ezt követő hónapokban legalább 6 alkalommal szólította fel a vádlottat, hogy mivel megszűnt a lakáshasználati joga, a személyes tárgyait vigye el az ingatlanból, a férfi azonban figyelmen kívül hagyta ezeket a felszólításokat, és 2021 augusztusában még birtokvédelmi eljárást is kezdeményezett a sértettel szemben.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Feljelentették egymást

A felek emellett kölcsönösen feljelentést tettek egymás ellen a rendőrségen. László rongálás miatt jelentette fel a férfit, mivel az többször is feltörte a ház, valamint a lakás bejárati ajtaját, majd ott töltötte az éjszakát. A legutolsó zártörés éppen az elkövetés előtti napon történt.

A tragédia napja

László másnap, 2021. december 3-án, az előző napon történt rongálás miatt újabb feljelentést tett a rendőrségen. Még ugyanezen a napon, este 6 óra körül az elkövető újból megjelent a 3. kerületi ingatlannál, ahol ismét felfeszítette előbb a ház, majd pedig a lakás bejárati ajtaját.

Szóváltás a lakásban

Ezt észlelve László telefonon bejelentést tett a rendőrségen, majd ezután felment a lakásba, ahol közte és a vádlott között ismételten szóváltás alakult ki, ami ezúttal tettlegességig fajult – foglalta össze az eseményeket a Blikk. Ennek során a vádlott először állon ütötte őt, majd a nála lévő éles tárggyal többször megszúrta a védekezni próbáló férfit a hasán, a vállán és a kezén. Lazsányi László belehalt súlyos sérüléseibe.

Nem fogadta el

A férfi nem ismerte be a bűnösségét és nem fogadta el a Fővárosi Törvényszék májusi előkészítő ülésén a bűnösség beismerésével járó 12 évnyi szabadságvesztést. B. István azt nem tagadta, hogy megsebesítette ismerősét, Lazsányi Lászlót, de szerinte ő csak védekezett. A tárgyalás ezen a héten folytatódott, immár a bizonyítékok értékelésével, tanúk, szakértők meghallgatásával, helyszíni tárgyalással.

Bocsánatot kért a családtól

„Szeretnék bocsánatot kérni a családtól, nem akartam bántani a Lazsányi urat, még kevésbé megölni Néhány évvel ezelőtt tehetős ember voltam, 16 CBA üzletet üzemeltettem, három cégben. Két magánszemély és egy ügyvéd elvette őket csalással, ezután egy magánszemély megszerezte a magánvagyonomat is csalással. Teljesen egyedül, kiszolgáltatottnak, elkeseredettnek, megalázottnak, csalódottnak éreztem magam” – mondta vallomásában a férfi.

Végzetes dulakodás

„Éppen egy mandarint pucoltam meg, a telefonon kihangosítva beszéltem valakivel, amikor Lazsányi úr megjelent kiabálva, szóltam neki, hogy vegyen vissza, de ő a tenyerével többször rácsapott a laptopomra. Meglöktem, de nem túl nagy erővel, hogy hagyja békén a laptopomat, ami az egyetlen megélhetési forrást biztosította számomra. Ezután elkezdett rugdosni, kiverte a telefont a kezemből többször. Amikor utoljára megtette, lehajoltam, hogy felvegyem, de ő átkarolta a fejemet és leszorított” – fogalmazott a férfi, aki hozzátette: nem vettem észre, hogy Lazsányi László megsérült.

Nem segített neki

A férfi a mentők kiérkezésig egyáltalán nem ment oda az áldozatához, nem segített neki. Állítása szerint nem gondolta, hogy ilyen nagy a baj. Korábbi vallomásából kiderült: színészkedésnek hitte Deutsch Tamás apósának haláltusáját – írja a Blikk.

Volt tartaléka

A férfi egy másik vallomásában önvédelemre hivatkozott. Az is kiderült, hogy 1,8 millió forintja volt tartalékban, amiből bőven ki tudta volna fizetni a tartozását, de ezt mégsem tette meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: ebben a házban történt a gyilkosság – Forrás: RTL Klub