Újabb közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak a fővárosi rendőrök az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítására. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedésbiztonsági akció keretében estétől másnap reggelig ellenőrizte a forgalomból a másokra veszélyt jelentő, illetve kirívó szabálysértéseket elkövető közlekedőket.

Akik veszélyt jelentenek a forgalomra

Ismét razziáztak az egyenruhások. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedésbiztonsági akció keretében estétől másnap reggelig ellenőrizte a forgalomból a másokra veszélyt jelentő, illetve kirívó szabálysértéseket elkövető közlekedőket. A szabálytalankodók közül két ember helyszíni bírságot kapott, egyikük az 5. kerületben drifteléshez kapcsolódó szabályszegés, míg egy másik autósnak a vezetői engedély orvosi érvényességi idejének lejárata miatt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Több egységgel vonultak

Az állampolgári panaszokra is reagálva az akció során gyalogosan is ellenőrizték a közterületeket. A 23. és 4. kerületben egy-egy helyszínre több egységgel vonultak ki a rendőrök, mivel információ merült fel arról, hogy illegális gyorsulási versenyt szerveznek. A két helyszínre kiérkező rendőrök jogsértést nem tapasztaltak, rendőri intézkedés nem történt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Folytatása következik

A közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság a jövőben is szervez hasonló ellenőrzéseket – írta a police.hu oldal.

Parkolókban csapatták

A BudaPestkörnyéke.hu korábban többször beszámolt illegális gyorsulási versenyekről Pest vármegyében. Többször az áruházláncok parkolóiban gyűltek össze, nem egyszer gyerekeket is láttak a dübörgő autók között. Az életveszélyes és tiltott rendezvényeket főként péntek és szombat esténként szervezték a bevásárlóközpontoknál. A rendőrség először visszatérő ellenőrzésekkel, később a társszervek bevonásával, tervezett akciókkal igyekezett felszámolni ezeket a programokat.

Nem elég a rendőri jelenlét

Úgy tűnt azonban, hogy ez sem lesz elég, ezért kiterjesztették az együttműködést: egyeztetésre hívták az áruházak biztonsági vezetőit. Egyértelmű volt ugyanis, hogy önmagában a rendőri jelenlét és ellenőrzés nem elégséges a tiltott rendezvények megfékezésére.

Belép az áruházlánc

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság közölte, az Auchan Magyarország Kft. kezdettől fogva partnerséget mutatott, a tárgyalásokon egyetértettek a rendőrség forgalomtechnikai beavatkozások végrehajtására vonatkozó javaslataival.

Csökkentik a sebességet

Az egyeztetéseken arra jutottak a felek, hogy először a dunakeszi, majd a fóti áruház parkolójába telepít a cég sebességcsökkentő bordákat, valamint kihelyeztek a parkolóban való közlekedés rendjét szabályozó táblákat.

Több száz járművet ellenőriztek

A rendőrség tájékoztatása szerint egyébként az illegális gyorsulási versenyek felszámolására irányuló, nyári akciósorozatban több száz járművet és résztvevőt ellenőriztek. Elsősorban közlekedési szabálysértések miatt 70 embert közel 1,4 millió forint helyszíni bírsággal sújtottak, bevontak 12 forgalmi engedélyt, öt járművel pedig soron kívüli műszaki vizsgán kellett megjelenni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: razzia Pest megyében. Fotó: archív