Egy 34 éves férfi miatt kellett intézkednie a rendőröknek Budapesten, miután P. Csaba nem kezdte meg a jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltését. A férfi egy budaörsi családi házban akart elbújni a rendőrök elől – az esetről videó is készült, melyet a cikk végén mutatunk.

Elfogatóparancsot adtak ki

2021. január 21-én a Fővárosi Törvényszék csalás miatt adott ki elfogatóparancsot  a 34 éves érdi P. Csaba ellen, aki ellen azért volt szükség az elfogatóparancsra, mert a kiszabott börtönbüntetését nem kezdte meg. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Érdi férfi nyomába eredtek a rendőrök

Elfogták az elkövetőt

A budapesti nyomozók rövid időn belül, alig néhány nap alatt felkutatták a csalással vádolt P. Csabát, akit 2021. január 25-én egy budaörsi családi házban sikerült is elfogniuk. Ugyanakkor az elfogás nem ment olyan könnyen, a rendőröknek még be is kellett mászniuk a ház kerítésén, mert a férfi egyáltalán nem akart előjönni.

Előállították a férfit

A pesti rendőrök P. Csabát a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították, majd a börtönbüntetésének megkezdése miatt átszállították a férfit a büntetés-végrehajtási intézetbe.

Tegnap M. Richárdot is lecsukták

A Kékvillogón is beszámoltunk róla, hogy börtönbe vitték M. Richárdot is, a Dózsa György úti gázolásról elhíresült bűnelkövetőt, aki ugyan az elmúlt években többször is szembement a törvénnyel, a bíróság csak most rendelte el a büntetését. A hatóság azért döntött úgy január 18-án, hogy előzetesbe helyezi a férfit, mert nem várhattak tőle jogkövető magatartást.

Fennállt a bűnismétlés veszélye

A bíróság az indoklásában kitért arra is, hogy azért rendelték el M. Richárd letartóztatását, mert fennállt a bűnismétlés veszélye. A zárt tárgyaláson egyébként a vádlott nem jelent meg, mondván a barátnője koronavírusos, bár ügyészségi indítványra a férfi digitális módon részt tudott venni az ülésen.

Végrehajtották a bíróság döntését

Rab Ferenc ügyészségi sajtószóvivő arról tájékoztatta az Indexet, hogy a Fővárosi Törvényszék döntését követően M. Richárd letartóztatása megtörtént, bár a nem jogerős döntés ellen fellebbeztek. Ez viszont nem adott lehetőséget arra, hogy visszavonják a bíróság döntését.

M. Richárdról ezekben a cikkeinkben is írtunk

Mutatjuk a csaló férfi elfogását

A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból