A kórház helyett inkább a halált választotta az az idős asszony, aki kedden ugrott ki ötödik emeleti lakásából Szombathelyen. A háziorvosa kórházba utalta, de a néni nem akart bemenni.

Meghalt egy idős nő

Életét vesztette egy idős asszony a szombathelyi Mikes Kelemen utcában, miután ötödik emeleti lakásából a mélybe vetette magát. Nem sokkal korábban ért haza a háziorvosától.

40 éve lakott a lakótelepen

A  házban lakók elmondása alapján a nyolcvan év feletti asszony a tömbház első lakói között volt, több mint negyven éve lakott az ötödik emeleti lakásban.

Intelligens asszony volt

Igazi “városi csaj” volt – mondta egy férfi a 112pressnek. A szomszéd arról is beszélt, hogy nagyon intelligens, tájékozott asszonynak ismerte meg az elhunytat, akivel jó volt beszélgetni.

Ne hagyd ki

“Ha beesik egy miniszter vagy egy tudós és egy börtönből egy sorozatgyilkos, akkor is csak a túlélési esély számít” – ilyen szempontok alapján dönthetnek az orvosok életről, halálról

Elkeseredett volt

 Az elmúlt években azonban egyre elkeseredettebbé vált az asszony. Bántotta, hogy a józan ész és a tudás egyre kevésbé számít, gátlástalansággal viszont könnyebben lehet boldogulni.

 Negatív tapasztalatai voltak a kórházról

Még a koronavírus-járvány előtt kórházba került, ahonnan szintén negatív tapasztalatokkal tért haza. Többeknek is arról panaszkodott, hogy úgy érezte, semmibe vették, illetve olyan problémákról is beszámolt, amit egy kis emberséggel, odafigyeléssel, gondolkodással könnyen lehetett volna orvosolni.

Kórházba küldte a háziorvos

Kedden felkereste a háziorvosát, aki információnk szerint kórházba utalta az asszonyt, egy olyan beavatkozásra, ami javított volna az egészségi állapotán. “Nem akarok bemenni a kórházba, főleg most nem” – mondta egy ismerősének.

 Hazament és kilépett az ablakon

A háziorvostól visszaérkezve még beszélt néhány házbelivel, majd bement a lakásába. Nem sokkal később kinyitotta az ablakot és kilépett a semmibe.

Kiemelt kép: ebben a házban élt az idős asszony – Forrás: 112press