Motorral próbált elmenekülni egy férfi a rendőrök elől a főváros 2. kerületében, de nem jutott messzire. Kiderült, hogy ittas volt, kábítószert fogyasztott és jogosítványa sem volt.

Nem állt meg

Nem állt meg a rendőri jelzésre az a motorkerékpáros, akit augusztus 8-án éjfél körül a Margit híd budai hídfőjénél a 2. kerületi járőrök igazoltatni akartak. Továbbhajtott, ezért szirénázva és kék lámpával követték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A forgalommal szemben menekült

A menekülő tilos jelzéseken hajtott át, figyelmen kívül hagyott több behajtani tilos táblát, és többször a forgalommal szemben haladt. A járművet négy perccel később, a Bajvívó utcán sikerült biztonságosan megállásra kényszeríteni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ivott előtte

A 26 éves férfivel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. Kiderült, hogy a motorosnak nem volt jogosítványa, a rendőrök pedig egy gáz- és riasztófegyvert, valamint kábítószergyanús anyagot – a rendelkezésre álló adatok szerint marihuánát is találtak nála, és a drogtesztje is pozitív lett – írta a police.hu.

Őrizetbe vették

Sz. Dánielt a 2. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő. Engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési őrizetbe vették.

Sok van a rovásán

Ezen kívül büntetőeljárás indult ellene kábítószer birtoklása és járművezetés bódult állapotban vétség miatt, szabálysértési eljárás a közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt, valamint a közlekedési jogsértésekért is felelnie kell.​

Elsodorták

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról néhány hónapja, hogy veteránautó-alkatrészeket loptak Budapesten, egy 23. kerületi telekről 2023. március 23-án délelőtt. A tulajdonos észrevette a tolvajokat, akik menekülés közben autójukkal elsodorták. A férfi nem sérült meg. 

Azonosították őket

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság 23. Kerületi Rendőrkapitánysága indított nyomozást. A feltételezett elkövetőket egy héten belül azonosították.

Elfogták az elkövetőket

A 26 éves J. Róbertet és a 32 éves J. Istvánt 2023. március 31-én a 23. kerületben, míg harmadik testvérüket, a 21 éves J. Józsefet Ercsiben fogták el, mindhármukat lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A tulajdonos elsodrása kapcsán közúti veszélyeztetés bűntett miatt is eljárás indult. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: MTI