Szerdán hárman haltak meg egy biogázüzemben Nyírbátorban, miután robbanás történt. Az álodzatok családtagjai tudni szeretnék, hogy mi történt pontosan, keresik a tragédia felelőseit.

Robbanás Nyírbátorban

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, szerdán óriási robbanás történt Nyírbátorban. A Bátor Trade Kft. biogázüzemének területén takarítási munkálatokat végeztek, amikor a tragédia bekövetkezett. Három munkás szörnyethalt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mentángáz és oxigén keveredhetett

A problémát vélhetően az okozta, hogy a fermentorban felgyülemlett metángáz és oxigén keveréke egy még ismeretlen körülmények között keletkezett szikrával találkozott. A fermentor egy 5 méter mély betongyűrű, amelynek az alján megfőzött állati és növényi hulladék áll. Miután a vizet leszivattyúzzák, azt ott maradt iszapot el kell takarítani, vagyis egy futószalagra kell lapátolni. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Segédmunkások haltak meg

A három áldozat közül egy középkorú testvérpár, Szilágyi Andor és József, illetve utóbbi fia, Józsi. Mindannyian segédmunkát végeztek egy fermentorában. A robbanás után 2 mentőhelikopter és 4 mentőautó érkezett a helyszínre, de egyik munkás életét sem sikerült megmenteniük.

Fel akart mondtani az egyik áldozat

Ifjabb Szilágyi Andor, az egyik elhunyt fia maga is az áramot előállító biogázüzemben dolgozott korábban, de három hónappal ezelőtt felmondott. Az édesapja is hasonlót tervezett, de amíg nem talált új munkahelyet, nem merte veszélyeztetni a családja anyagi biztonságát.

Lapátolták az iszapot

„Miután a vizet leszivattyúzzák, azt ott maradt iszapot el kell takarítani, vagyis egy futószalagra kell lapátolni. Ebben vett részt az édesapám, illetve a nagybátyám, József, illetve az unokatestvérem, a kis Józsi” – mondta a Borsnak az áldozat fia.

A fia korábban felmondott

„Tulajdonképpen most nekem is ott kellene feküdnöm a családtagjaimmal a halottasházban, de én korábban eljöttem a cégtől. Ennek köszönhetem az életemet. Már az apukám sem szeretett ott dolgozni, mert a többiek állandóan sértegették. Andor unokatestvéremet is biztattam, hogy jöjjön el, de sajnos nem hallgatott rám” – mondta a férfi.

Most lett volna a születésnapja

„Megölték a szeretteimet! A férjem 29-én lett volna 50 éves, és 31 éve voltunk házasok” – mondta zokogva Szilágyi Andor özvegye Erzsike.

Autóra gyűjtött a fiú

Anikó élettársát és a mindössze 23 éves fiát veszítette el egyszerre. „Minden reggel eljárunk dolgozni. Szerdán siettnünk kellett, még egy puszira sem volt időnk. Józsikám nagyon büszke volt rá, hogy vehetett magának egy BMW-t, azzal vitte be magával az apját. Még rám nézett, mielőtt elhajtott. Egyikünk sem sejthette, hogy akkor láttuk egymást utoljára” – mondta zokogva az asszony.

Épített kriptába temetik őket

Az asszony arról is beszélt, hogy majdnem egy napig azt se tudták mennyi maradt meg a szeretteikből. Kiderült, hogy a holttestük ép, csak egy kicsit égett meg. A vállalkozás kifizeti a temetésüket. Mindhármukat a legszebb koporsóban temetik el az épített kriptába.

Büntetőéljárás indult

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Borsnak azt mondta, az ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés címen indul büntetőeljárás. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Bátor Trade Kft – Forrás: batortrade.hu