Borzalmas dolog történt a 7. osztályos Dáviddal, akinek május 9-én, testnevelés órán megállt a szíve. A gyermeket mentőhelikopter szállította kórházba, a kisfiú visszafordíthatatlan agykárosodást szenvedett, jelenleg is kórházban ápolják, nem tudják, mitől állhatott meg a szíve.

Újraélesztették, de…

A tragikus eset után a kisfiú újraélesztését azonnal megkezdték, majd mentőhelikopter vitte a Heim Pál Gyermekkórházba. Dávidnál súlyos oxigénhiányt észleltek, így egészen biztos, hogy visszafordíthatatlan agykárosodást szenvedett. Az édesanyja, Szandra mindennap a gyermek mellett van, a helyzetük azonban drámai. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szörnyű telefon

Az anyuka a Borsnak beszélt a szörnyűségről, elmondta, délben kapott telefonhívást május 9-én, hogy nagyon nagy a baj és a fiát mentőhelikopter fogja elvinni. Dávid jelenleg egyébként lélegeztetőgépen van, szondával a hasában, valamint kapott pacemaker-t, hogy a jövőben hasonló szívleállás ne történhessen.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sokkot kapott az anyuka

„Sokkot kaptam és azóta sem tudom elmondani, hogy mi az, amit átéltem aznap és azóta minden nap. Az, hogy egyik pillanatról a másikra ez megtörtént, felfoghatatlan. Azt mondták az orvosok, hogy ezek után Dávidnak 24 órás felügyeletre lesz szüksége, és örök életére ágyban marad. De én hiszek benne, hogy vannak csodák és van számunkra is remény” – magyarázta a Borsnak a kétségbesett anyuka, aki most nyilatkozott először az őket ért borzalmakról.

Szűkös anyagi körülmények

Dávidot amúgy az anyukája nevelte, albérletben éltek, a lehetőségeik nagyon szűkösek, a nevelőapukája rokkantnyugdíjas. Szandra eladóként dolgozik, a baleset óta viszont táppénzen van, az albérletet is nehezen tudja kifizetni.

24 órás felügyelet

Arról pedig már nem is beszélve, hogy Dávidnak most krémekre, pelenkára lesz majd szüksége, amire szintén alig van keret. Sőt, a kisfiúnak 24 órás felügyeletre lesz szüksége, ezért Szandra valószínűleg nem tud visszamenni dolgozni, emiatt a lakhatásuk is veszélybe kerülhet.

Rengeteg pénzt felemészt

„Rengeteg pénzt felemészt az is, hogy a rokonok bejárnak a kórházba hozzánk Salgótarjánból, hoznak ruhát meg ami kell. De az albérletünket sem tudom, hogy fogom kifizetni, nem is merek még ilyenekre gondolni. Most bennem csak a kisfiam tartja a lelket, hogy ő jól legyen, ez az egyetlen célom” – mondta zokogva az anyuka.

Bízik a csodában

„Nem tudom felfogni a dolgokat, csak átsuhanok az adott napon. Minden reggel felébredek és szétnézek, hogy ezt csak álmodtam, vagy ez tényleg a valóság…” – tette hozzá, továbbá kiemelte, nagyon bízik a csodában.

Gyűjtés indítottak

Szandra nagyon reméli, hogy Dávid állapota javulhat, az orvosok is azt mondták, ha keményen küzdenek, akkor akár a csoda is megtörténhet. A családnak az édesanya barátnője, Niki próbál segíteni, aki gyűjtés indított a számukra.

Mondjanak egy imát

Az anyuka azonban a pénzen túl a tárgyi dolgoknak is nagyon örül, olyan dolgoknak, amik megkönnyítik a napjaikat, úgy mint popsitörlőkendő, krémek, pelenka, sebfertőtlenítő vagy orvosi kesztyű. „Csak a jóindulatot és az erőt, energiát kérem az emberektől, hogy gondoljanak ránk, mondjanak el egy imát a fiamért, értünk” – mondta az anyuka. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció