Borzalmas tragédia rázta meg Budapestet. A rendőrség a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével szerda délután egy férfihoz indult segíteni, azonban mire kiértek, a férfi végzett magával.

Öngyilkos akart lenni

Január 20-án, délután indultak rendőrségi konvojokkal segíteni a hatóságok annak az 51 éves budapesti férfinak, aki azzal hívta fel őket nem sokkal korábban, hogy véget vet az életének – írja a Telex.

A TEK-et küldték a férfihoz

Miután a rendőrök tudomására jutott, hogy a férfi öngyilkosságot tervez, riasztották a TEK munkatársait is, akiknek az autóik a rendőrségi autókkal együtt a Könyves Kálmán körúton haladtak el.

Könyves Kálmán körúton történt az eset

Ezért küldték ki a TEK-et is

“Mivel a rendőrök tudták, hogy a férfinál több, engedéllyel tartott fegyver is van, ezért a TEK munkatársait is riasztották” – mondta a BRFK sajtóosztálya a híroldal megkeresésére.

Nem tudtak rajta segíteni

A rendőrség továbbá azt is közölte, hogy mire az egyenruhások a helyszínre értek, a férfi fejbe lőtte magát.

Korábban a volt országos rendőrfőkapitány kísérelt meg öngyilkosságot

December végén írtunk róla, hogy Milan Lucansky volt szlovák országos rendőrfőkapitány a vizsgálati fogságban akarta kioltani az életét. A szlovákiai hírportálok az esettel kapcsolatban azt közölték, hogy a férfi állapota válságos.

Szervezett rajtaütés során vették őrizetbe

A volt országos rendőrfőkapitány egyike azoknak a személyeknek, akiket a szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség vett őrizetbe a novemberben és decemberben végrehajtott – komoly visszhangot kiváltó – rajtaütései során. A rendőrségi akcióban főként magasrangú rendőrségi, titkosszolgálati és más tisztségviselőket, illetve befolyásosnak tartott gazdasági szereplőket vettek őrizetbe.

Visszaélések, korrupció

A rendőrök az érintettekkel szemben  korrupció, pénzmosás, visszaélés miatt indítottak eljárásokat. Milan Lucansky ügyében viszont nagy hallgatás van, a szlovák igazságügyi tárca nem közölt részleteket a rendőrfőkapitány öngyilkossági kísérletéről.

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke