Sikítozó, beszorult utasok, akikből dőlt a vér – ezt mondta az egyik szemtanú, aki azon a buszon utazott, amely hétfőn balesetezett Szlovákiában.

Innen értesült a történtekről

„Az út szervezői értesítettek, hogy nagy baj történt” – mondta el a Blikknek az a Kardos Nóri, akinek édesanyja súlyos sérülést szenvedett a hétfői, szlovákiai buszbalesetben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Rengetegen megsérültek

Mint korábban mi is hírt adtunk róla, a magyar busz egy kamionnal ütközött össze hétfő délelőtt a szlovákiai D2-es autópályán. A balesetben egy ember meghalt, 37-en könnyebben, 21-en súlyosan sérültek meg, őket a szakolcai, a nagyszombati, a malackai, illetve három pozsonyi kórházban ápolják.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem tudni, mikor járhat egyáltalán

Az elkeseredett nő a lapnak azt mondta, édesanyja a legsúlyosabb sérült, s egyelőre azon izgulnak, hogy túlélje, minden másodlagos. „Mind a két lába eltört, több helyen, nyílt sebekkel, az erek is szakadtak, kérdéses, mikor állhat majd lábra” – ismertette.

Nem mehetett be

Saját bevallása szerint lebénult a sokktól, férje azonban elment a kórházba. Anyósához azonban nem mehetett közel, mert ezt állapota miatt nem engedték meg neki. A szlovákiai kórház munkatársait rendkívül udvariasnak és segítőkésznek írta le.

Mások sem tértek még magukhoz a döbbenettől

Egy másik nyugdíjas klub elnöke azt mondta a lapnak, hogy több ismerőse is a buszon volt. Siska Andrásné éppen a miskolci kórházba tartott, ahol egy könnyebb sérültet ápolnak. Ő is kitért arra, hogy az ijedtségtől még nem igazán tért magához.

A külügy is folyamatosan dolgozik

Mint mondta, az utazást nem a helyi iroda szervezte, az ő klubjuk egy, a baleset kisebb zúzódásokkal megúszó tagja a martin-kertvárosi ismerőseivel szállt fel a buszra. A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára közölte, folyamatosan kapcsolatban vannak a követség munkatársaival és a kórházak orvosaival..

Igyekeznek segíteni

Menczer Tamás közlése szerint igyekeznek minden segítséget megadni a hozzátartozóknak. Közlését azzal egészítette ki, hogy a könnyebben megsérült 37 utas közül 23 sérültet kellett kórházban ellátni, de négy magyar sérült ezt nem fogadta el, megelégedett a mentők helyszíni vizsgálatával.

Mint egy konzerv

Az egyik sérült fia, D. József azt mondta, édesapja úgy fogalmazott a balesetről, hogy „mint egy konzervnyitó, úgy szelte ketté a busz jobb oldalát a teherautó pótkocsija!”. Őt nem saját sérülése viselte meg a legjobban, hanem a látvány.

Rettenetes kép tárult elé

Arról számolt be, hogy alig fékezett a busz, sokan bóbiskoltak, a sikoltásokra, meg a hatalmas csattanásra ébredtek. Olyan erővel csapódott bele a busz a kamionba, hogy az első tíz üléssor mindegyike kiszakadt a helyéből, a beszorult utastársak közül többeknek kicsavarodtak végtagjai, dőlt belőlük a vér.

Ő lehet a halálos áldozat

A jobb oldalon ülök közül többen megsérültek a pótkocsi buszba csapódó részeitől. A szemtanú nem látta az első helyen ülő váltósofőrt – így alighanem ő lehet a baleset halálos áldozata. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk forrása: Facebook.)