A fővárosi rendőrök elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint Budapesten kívül több megyében is követtek el lopásokat, többek között egy protézist is eltulajdonítottak.

Mindent vittek, amit tudtak

Budapest több kerületében, valamint Pest és Fejér vármegyékben több gépkocsiból loptak, valamint ingatlanokba törtek be 2023 tavaszán. Az elkövetők mindent vittek, amit tudtak, a fővárosban egy autóból még a sértett otthagyott fogprotézisét is ellopták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ugyanaz a három férfi követte el

A bűnügyi elemző munka során felmerült, hogy a bűncselekményeket ugyanaz a három férfi követhette el, ezért a nyomozást az Országos Rendőr-főkapitányság koordinálta.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Érden fogták el őket

A feltételezett elkövetők közül kettőt a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói 2023. szeptember 26-án egy érdi családi házban fogtak el. A 21 éves K. Kevint és a 23 éves R. Józsefet a 3. kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Őrizetben

Eddig három, illetve négy lopással gyanúsították meg őket, de a bűncselekmények köre várhatóan tovább bővül. Mindkettőjüket őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Harmadik társukat jelenleg is keresik, ellene körözést adtak ki – közölte a police.hu

Mobiltelefont lopott

Korábban írtunk arról, hogy kifosztás és kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt kell felelnie a bíróság előtt egy 41 éves borsodi férfinek, aki elképesztő dolgokat művelt. A gyanúsított 2022. szeptember 19-én 20 óra előtt, Miskolcon az Újgyőri főtéren, egy padon alvó férfi állapotát kihasználva eltulajdonította a mobiltelefonját. 

Gyermeke kezébe adta

A térfigyelő kameráknak köszönhetően a járőrök pár percen belül megérkeztek a helyszínre. Az elkövető miután észlelte a rendőröket, az ellopott telefont a kiskorú gyermekének adta át.

Elfogták

A rendőrkapitányság egyenruhásai a férfit a helyszínen elfogták, majd előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók az eljárás során a mobiltelefont lefoglalták, és visszaadták a jogos tulajdonosának – írja a police.hu.

Felmérte a terepet

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy szeptember elején egy férfi gyanús szándékkal bemenet egy fővárosi, 8. kerületi dohányboltba, és miután észlelte, hogy nincs a pult mögött az eladó, elkezdte felmérni a terepet. Először körüljárta a pultot. Hamar megtalálta, hogyan juthat mögé, majd lehajolt, hogy megnézze, mit lehet ott. A kassza alatti polcon egy papírdobozban végül egy pénzköteget talált.

Gyorsan el is vette

A tolvaj több mint egymillió forintot vett magához, majd sietve elindult a kijárat felé. Az eladó akkor ért vissza a pult mögé, amikor a férfi már készült kimenni a dohánybolt ajtaján. Már csak a hátát látta a férfinak, aki nyitotta az ajtót és távozott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció