Jogerősen is 12 évet kaphat az a 74 éves asszony, aki másfél évvel ezelőtt felmosónyéllel verte agyon a mozgásképtelen 81 éves férjét Náraiban. Marika néni folyamatosan bántalmazta a beteg Laci bácsit, aki képtelen volt védekezni. 

Tragédia Náraiban

Amint arról korábban is beszámoltunk, 2021. július 14-én, 9 óra 18 perckor bejelentés érkezett a Főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába, hogy Náraiban, egy családi házban egy férfit holtan találtak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elvitték az asszonyt a rendőrök

Később kiderült, hogy a 74 éves nő meggyilkolta férjét. Az idős asszony szólt valakinek, hogy meghalt a férje, miután a rendőrök kijöttek a helyszínre, el is vitték Marika nénit. Az idős pár 1983 óta élt házasságban.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mozgásképtelen lett a férfi 

A férfi 2021 májusára a betegségei és balesete miatt mozgásképtelenné vált, és már nem is lehetett vele kommunikálni. A többféle megbetegedésben szenvedő nő ápolta a férjét, ami azonban egyre nagyobb megterhelést jelentett számára, ezért lakókörnyezetük elhanyagolt, a férfi pedig ápolatlan volt.

Megverte a férjét

Az ittas asszony éjszaka, felmosónyéllel és egy bottal esett az ellenállásra képtelen férjének, és legalább fél órán keresztül, közepes és nagy erővel, 32 alkalommal ütötte meg a férje fejét, felsőtestét.

Helyszínelés a gyilkosság után

Forrás: 112press

Hangos volt tőlük a környék

Az idős asszony rendszeresen bántalmazta az agyvérzés után lebénult férjét. A rendőrök, a tragédia előtt, nem először jártak a nárai házban: a környéken élők elmondása szerint az idős házaspár gyakran és meglehetősen hangosan veszekedett, és a csetepaténak nem egyszer a rendőrök vetettek véget.

Vesztésre állt

A környékbeliek szerint Laci bácsi agyvérzése után nehezebben mozgott, védekezni sem igen tudott, így egy-egy balhénál eleve vesztésre volt ítélve. „Mindenki tudta itt, hogy mi zajlik. Laci bácsi agyvérzést kapott, lebénult, a beszéde is nehezen érthető volt. Marika néni rendszeresen szidta, verte. Pár éve kisbaltával ütötte az utcán” – mondta a tragédia után az egyik szomszéd. 

Meghalt a 81 éves férfi

A férfi a helyszínen meghalt. Halálának oka a bántalmazás következtében kialakult, kiterjedt bevérzések miatti traumás és vérzéses sokk volt. 

Nem gondoskodott a családjáról

„Laci bácsinak egy fia és egy lánya volt, illetve egy nevelt gyermeke. Marika néni elüldözte őket. A ruhájuk koszos volt, előfordult, hogy Laci bácsi megszökött otthonról és az utcán kért ennivalót, annyira éhes volt. Ő is az alkohol rabja volt korábban, de az agyvérzése óta keveset tudunk róla” – mesélte egy utcabeli.

12 évre ítélték

A Szombathelyi Törvényszék 12 év fegyházra ítélte a nőt különös egyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Nem indokolt az enyhítés

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a nő és a védője felmentésért fellebbeztek.  A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint a kiszabott büntetés kellően szigorú, s az enyhítése nem indokolt.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: vezetőszáron vitték el a rendőrök az asszonyt – Forrás: 112press