Már jól van, mosolyog, sőt, a saját lábán sétál az a fiú, aki szerelmi bánatában levetette magát a Vas megyei városka tízemeletes toronyházának legtetejéről.

Mint arról a KékVillogó is beszámolt, T. Adrián (21) szerencsésen megúszta a balesetet: a zuhanását egy nyírfa és egy autó teteje tompította, így épségben megúszta. Állítólag a szombathelyi kórház orvosai is a fiú csodájára járnak, a fiú pedig a 112Press.hu információi szerint szorgalmasan válaszol az érte aggódók üzeneteire.

– Képzelheti, mit éltünk át a hírre! – fogadta a Blikk munkatársait a fiú nevelőapjának édesanyja. – Hála az égnek, hogy Adriánnak a haja szála se görbült! A kórházban most nem lehet vele senki, csak délután lehet csomagot vinni neki, de a vizsgálatok után átviszik a pszichiátriára, hogy kiderüljön, miért akarta eldobni az életét.

A toronyház tetején látszik, hogy Adrián sokáig vívódhatott, mire ugrásra szánta magát. A földön üres cigarettásdoboz, mellette szétszórt csikkek, odébb egy üdítősüveg hevert. A Blikk úgy tudja, Adrián nem hagyott hátra búcsúlevelet, viszont értesítette a rokonait arról, hogy hol és mire készül.

– Bevásárlásból jöttem haza, amikor megláttam az autó tetején eszméletlenül fekvő fiatalembert. Először azt hittem, meghalt, de váratlanul kinyitotta a szemét – mesélte a Blikknek Ildikó (42). – Alig egy perc múlva a nagynénje zokogva szaladt az autó tetején mozdulatlanul fekvő fiúhoz, még a táskáját is elejtette útközben. Aztán megérkezett az édesanyja és a többi rokon is. Szerencsére nem nyúltak a sérülthöz, aki később a mentőkkel beszélgetett.

A toronyházzal szemközti presszó vendégei szerint óriási szerencséje volt Adriánnak, hogy a fűzfa lombkoronája tompította a zuhanás sebességét, és nem a földre, hanem az ott parkoló autó tetejére esett. A Blikk hiába kereste a szerencsétlenül járt fiú szüleit, az édesanyját nem találtuk se otthon, se a munkahelyén, ahol szabadságot vett ki.

– Egy ilyen ugrást nem szoktak túlélni. Tizenöt éve már levetette magát egy ember arról a tetőről, de ő belehalt a becsapódásba – magyarázta lapnak a presszó egyik törzsvendége.

T. Adrián családja nyolc éve költözött Mersevátra, a falu hamar befogadta őket, a fiú a helyi focicsapatban is játszott. A szomszédai úgy tudják, egy ideje Celldömölkön albérletben lakik.

Hegesztő a szakmája, de a koronavírus-járvány idején megszűnt a munkaviszonya. Erre jött ráadásként a szerelmi bánat, ez pedig túl sok lehetett a fiúnak.

Az a lány, aki miatt Adrián el akarta dobni az életét, a szüleivel szintén ugyanebben a kisvárosban él, a lap kereste is a lányt, ám csengetésükre nem nyitott ajtót.

Kiemelt kép: Illusztráció