A becslések szerint akár tízezer embert is becsapott egy piramisjáték-szervező, aki filmelőzetesek megtekintéséért ígért pénzt a jelentkezőknek. Egy ócsai pár mindenét elvesztette, a megromlott egészségű férfi és nő szó saját elmondása szerint éhezik.

Filmelőzetesek nézéséért fizettek

Egy társaság tavaly novemberben azt ajánlotta, hogy filmelőzetesek nézéséért fizetnek. Ehhez azonban legalább 48 ezer forintot be kellett fizetni. Az összegyűlt pénzzel a szervezet vezetői március elején eltűntek. Van olyan, aki a házát, autóját vesztette el, sokan pedig az utolsó tartalékaikat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szó szerint éheznek

Szó szerint éheznek, az utolsó forintjukat is elvesztették – ezt mondta az RTL Híradónak az az ócsai pár, akik ebben a piramisjáték-gyanús ügyletben vettek részt. „Volt egy kis krumpli és krumplilevest ettünk ma, hogy holnap mit eszünk azt nem tudom. Három napja főztem egy kis farhátból, az volt az utolsó pénzünk” – mondta Dunai Lívia.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Három hónapig minden jól ment

A megromlott egészségű pár nem tudott munkát vállalni, így örültek a lehetőségnek, hogy filmelőzetesek nézéséért pénzt kaphatnak. Három hónapig megkapták az ígért fizetést, és úgy tűnt, hogy a befizetett pénzük is gyarapodik.

Több ezer embert csaptak be

Március elsején azonban a szervezet eltűnt az összes pénzzel együtt. A Dunai házaspárnak mostanra fogyott el minden tartaléka. A becslések szerint tízezer embert csaphattak be így. A kár milliárdos lehet. 

Mindenkit lehúztak

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról 2021-ben, hogy valóságos pénzgyárat hozott létre a 30 éves férfi a 25 éves barátnőjével. A Facebookra szakosodtak, mindenkit átvertek és lehúztak, aki a csapdájukba sétált. Profi módszert alakítottak ki, a rendőrök azonban elfogták őket és vádat is emeltek ellenük. Sok jóra nem számíthatnak.

Hülyének néztek mindenkit

A párocska úgy gondolta mindenkit hülyének lehet nézni a Facebookon. Faházakat, autóalkatrészeket árultak a közösségi oldalon. Módszerük lényege az volt, hogy átutaltatták maguknak a pénzt, de az árut soha nem küldték el a megrendelőnek. 

Feljelentették őket

Egy darabig jól ment az üzlet, már több mint 16 milliót kerestek a csalással, amikor szorulni kezdett a hurok. Többen annyira felbosszantották magukat az átverésen, hogy feljelentést tettek a rendőrségen.

Dabas mellett éltek

A nyomozók kézbe vették az ügyet és aprólékos munkával megpróbálták felkutatni a csalókat. Kiderült egy férfi és egy nő áll a nagy átverés mögött, mindketten a pesti agglomerációban élnek, nem messze Dabastól.

Kezeket fel!

A Készenléti Rendőrség műveleti csoportjának tagjai a dabasi rendőrök felkérésére még 2020. szeptember 20-án kora reggel a megfelelő taktikai sorrendben felálltak a jászdózsai családi háznál, majd az ott lakók számára egyértelművé tették szándékukat: „Felemelt kézzel, fegyvertelenül jöjjön ki!” – hangzott el a rendőrök felszólítása.

Élettársa is részt vett benne

Esélyt sem adva az esetleges menekülésre a rendőrök elfogták az ajtón kilépő, több mint egy tucat körözést felhalmozó férfit. Otthonában készpénzt, mobiltelefont, SIM kártyát és táblagépet foglaltak le. Időközben a rendőrök részletesen feltárták a csalást. Kiderült, hogy a férfi élettársa, a 25 éves H. Ramóna is tevékenyen részt vett a bűncselekményben. A lebukás kockázatának minimalizálására K. László mindent megtett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció