A baba érkezésére való felkészülés egy izgalmas időszak minden szülő számára. De az icipici ruhácskák nézegetésében lelt öröm gyorsan pánikba csaphat át, amikor megpróbáljuk kitalálni, hogy pontosan mire is van szükségünk, mielőtt hazavisszük a csöppséget. 

Természetesen a riasztórendszeres videófigyelés olyasminek tűnhet, amellyel mindenképpen rendelkezni kell, de alapvetően a túléléshez csak olyan dolgokra van szükség, amelyek táplálják, melegen, tisztán és biztonságban tartják a piciket. A többit pedig menet közben kitalálhatjuk.

Nem érdemes pánikolni. Vegyünk egy mély lélegzetet, és olvassuk el az alábbi útmutatót, amely ugyan csupán néhány alapdolgot tartalmaz, de szerintünk igazán hasznos lesz!

Pelenkázás

Lehetetlen megfelelően felkészülni egy újszülött érkezésére a különböző pelenkatípusok tanulmányozása nélkül.

Míg a Peekabooshop.hu textilpelenkái nagyobb kezdeti befektetéssel járnak, hosszú távon anyagilag sokkal jobban megérik, mint az eldobhatóak. Arról nem is beszélve, hogy nem kell minden héten a boltba futkosni, mert elfogyott a pelenka. Egy további előnye, hogy mivel kevésbé nedvszívó, ezért valószínűleg a gyereket könnyebb lesz rászoktatni a bilizésre, mert hamarabb észreveszi majd, hogy nedves.

Az eldobható pelenkák kényelmesek és könnyen cserélhetők. Továbbá az utazás is könnyebb velük, mert a koszos pelenkákat egyszerűen eldobhatjuk a kukába. Sőt, az is egy előny lehet, hogy naponta kevesebb pelenkát kell cserélni, mivel az eldobhatóak belső béléssel rendelkeznek, amely távol tartja a nedvességet a bőrtől, és nem szivárog ki olyan gyakran.

Etetés

Egy újszülött szükségleteinek ellenőrzőlistája sem lenne teljes az etetési kellékek összefoglalása nélkül. Sok mindent meg kell fontolni az etetésnél, és jó ötlet lehet konzultálni gyermekorvossal, hogy meghatározzuk az optimális táplálkozási tervet.

Ha a tápszert választjuk, akkor 100%-ban szeretnénk komfortosan érezni magunkat azokkal az összetevőkkel, amelyeket a legtöbb előre csomagolt márka tartalmaz. Ha a szoptatást választjuk, akkor segít, ha stratégiát dolgozunk ki a baba cumisüvegre való átállásának kezelésére. Sok újdonsült anya számára a szoptatás a csecsemőkorban is folytatódik, amihez számtalan szoptatós melltartóra lesz szükség!

Alvás

Semmi sem nyugtatja meg a lelket, mint egy mélyen alvó baba. Annak érdekében, hogy kényelmes és meleg helyet teremtsünk a szundikálásához, érdemes sok párnázatot, puha ruhát és legalább egy vízálló bélést beletenni. A takaró súlyának és vastagságának meg kell felelnie a beltéri hőmérsékletnek, és soha nem lehet annyi ágynemű, amely megzavarhatja a baba rendszeres légzését.

Végső gondolatok

Ahogy haladunk a babafelszerelések listáján, könnyen elfelejthetjük, hogy nekünk is szükségünk lesz néhány dologra! Nem szabad elhanyagolni magunkat, így ugyanis jobban elérhetőek leszünk a baba szükségleteinek kielégítésében, ha megvan, amire szükségünk van ahhoz, hogy összeszedettek és figyelmesek maradjunk.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.