Mérgezés miatt kellett kórházba szállítani egy kiskorút a Hűvösvölgyi Gyermekotthonból, ami után a rendőrség nyomozást indított. Jelenleg ismeretlen tettes ellen nyomoznak.

Meztelenül találtak rá

2023 tavaszán egyik este az autizmussal élő fiatalkorú rosszul lett a Hűvösvölgyi Gyermekotthonban. Az otthon lakójára meztelenül találtak rá a nevelők. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kihűlt a teste

Miután kórházba szállították, kiderült: nagyon alacsony a testhőmérséklete, alig volt magánál. A kórházban elkezdték melegíteni a testét, így fokozatosan javult az állapota – írja a Telex.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mérgezés történt

A vizsgálat megállapította, hogy mérgezés történt: egy antipszichotikum koncentrációja halálos tartományban volt a vérében, egy másiké a többszöröse volt a terápiás tartománynak. A kórház vezetése feljelentést tett az ügyben.

Nyomoz a rendőrség

A BRFK Nyomozó Főosztálya megerősítette: az ügyben foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség gyanúja miatt szakértő bevonásával folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A hírportál megkereste az érintett gyermekotthont, illetve a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságot, de ők nem válaszoltak.

A bicskei otthonnal együtt alapították

A Hűvösvölgyi Gyermekotthon 1929. december 03-án „Horthy Miklósné gyermekotthonai” néven jön létre a bicskei otthonnal együtt a mai Gyermekotthon jogelõdje, szegény, kallódó árván maradt gyermekek védelmében. A gondozottak ellátásáról a Szent Keresztrõl elnevezett nõvérek gondoskodtak 1948- ig.

Hadiárvák is laktak az intézményben

1948 és 1987 között különböző elnevezéssel állami gondozott fiúk ellátásáról gondoskodtak, kivéve 1953- 56 közötti időszakot, amikor a koreai háború hadiárvái kaptak ellátást. 1987-tõl fokozatosan megszűnik az állami gondoskodásba felvett gyermekek elhelyezése, – a társadalomban jelentkező új kihívásokra reagálva, a gyermekotthont átszervezték széles korhatárú koedukált hetes gyermekotthonná.

Átmeneti otthonként működik

1993-tól a Fővárosi Önkormányzat által működtetett hat Hetes Gyermekotthona egyikeként működik. Fokozatosan tért át a családias jellegű csoportok kialakítására. 2002. augusztus 1-től a fenntartó döntése értelmében a gyermekotthon többcélú intézménnyé alakult át. Az intézményben gyermekek átmeneti otthona alapellátási-, és egy gyermekotthon szakellátási feladattal működik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Hűvösvölgyi Gyermekotthon