Imádta a Dunát, és ott is halt meg a Bács-Kiskun megyei férfi. Ferenc egy baráti ünnepség után tűnt el, holttestét autójában, kutyájával együtt találták meg. Testvére szerint a 66 éves férfi nem húzta be a kéziféket, emiatt gurulhatott be a folyóba. 

Eltűnt a férfi

V. Ferencet utoljára március 15-én látták a Fajszon,  szürke kocsijával és imádott németjuhász kutyájával együtt. Ám ezt követően mint ha csak a föld nyelte volna el őket, nem tudták, mi történhetett velük.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Barátaival ünnepelt

A 66 éves férfi, eltűnése előtt, még a barátainál ünnepelt, az esti órákban viszont a kocsijával és a kutyájával együtt, mintha a föld nyelte volna el, nyoma veszett. Ugyan a férfi szülei már elhunytak, gyermeke pedig sosem született, de a húga mindent megtett, hogy előkerítse. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A Dunában találtak rá

Végül az eltűnése után öt nappal került elő a Duna mélyéről, holttestét és szeretett kutyájának tetemét is az autójában találták meg. A nyugdíjas férfi azért mehetett az egykori fajszi komplejáróhoz, hogy a négylábúja megfürödhessen és jól érezze magát a parton, ám egy vétlen mozdulat elegendőnek bizonyult a végzetes tragédiához.

Ebédre várta a testvére

„Megbeszéltem vele, hogy másnap, azaz vasárnap eljön hozzám ebédre, de hiába vártam, nem érkezett meg, a telefonja pedig ki volt kapcsolva. Eleinte arra gyanakodtam, hogy elfelejtett, vagy elhagyhatta a telefonját” – mondta a Blikknek az elhunyt féri testvére. 

A faluban is kereste 

„Hétfőn a nyakamba vettem a falut, hogy felderítsem az útvonalát. Kiderült, hogy a házibuli után még továbbment az egyik vendéglátóhelyre, de senki nem tudta, hogy utána hova tűnhetett, így a rejtély továbbra sem oldódott meg”– emlékezett vissza a tragédia napjaira Tumó Anikó. 

Kutyájával élt 

A szobafestőként dolgozó Ferenc tíz évet kint élt Hollandiában, ahonnan évente nagyjából háromszor jött haza az ünnepek alkalmával és nyáron egyszer hosszabb időre. 2021 januárjában költözött haza végleg a Bács-Kiskun vármegyei Fajszra, ahol a kutyájával élt. 

Mindenhová a kutyájával ment

A Queen nevű eb volt a társa, mindenhova vitte magával, nagyon szerette. Szabadidejében horgászott, de a nyugdíj mellett dolgozott is a faluban. Mindenki ismerte és szerette, végül az eltűnése után öt nappal, csütörtökön találtak rá.

Szonárral találtak rá 

„A horgász ismerőse tudta, hogy Feri minden áldott nap levitte a kutyáját a partra fürdeni, és egy halakat megfigyelő szonárral látta meg a komptól 100 méterre elsodródott autóját öt méter mélyen a Dunában. A kutyáját a csomagtartóban feküdve, a bátyámat pedig a hátsó ülésen elnyúlva találták meg”. 

A Duna volt az élete

Testvére szerint Ferencnek a Duna volt az élete, és az is lett a végzete. „Imádott ott pecázni és nagyon jó halászlét is készített. Menekülni próbálhatott, de a nagy sodrástól nem tudta kinyitni az ajtót. A kéziféket pedig nem húzta be sajnos, és hiába tette sebességbe a kocsit, a meredek lejtőn belecsúszhatott a vízbe”. 

Nem akart meghalni

Ferenc testvére szerint a férfi soha nem akart meghalni, főleg a kutyáját nem akarta a halálba vinni. Úgy tűnik, nem húzta be a kéziféket és ez okozta a halálát. A rendőrség az idegenkezűséget kizárta, de a haláleset körülményeit vizsgálják. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció