Utoljára a tárgyaláson találkozott fiával H. Csanád Jutas édesanyja. A férfi az asszonyt is meg akarta ölni, Manyi nénit hosszú haja mentette meg a haláltól. A családírtó édesanyja nem akarja látni fiát.

3 nap alatt 4 embert ölt meg

H. Csanád Jutas 2012 áprilisában három nap alatt négy családtagjával végzett Kulcson. Először a bátyját szúrta le, aztán nagyapját, nagyanyját és édesapját is halálra késelte. Ezek után a nővérét és udvarlóját, illetve a szülőanyját is megsebezte, de ők végül túlélték a támadást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Évek óta árulják a házat

A bűncselekmény helyszínéül szolgáló horrorházat egyébként hosszú évek óta árulják magyar és nemzetközi honlapokon is. A 12 szobás, dunai panorámás épületet 49,9 millió forintért próbálják értékesíteni. 

A horrorház mellett él az édesanya

Az ingatlant jelenleg nem használják. Ugyanazon a telken áll egy kisebb épület, abban tölti a mindennapjait Manyi néni, a négyszeres gyilkos édesanyja.

A számítógépes játékok bűvöletében élt

H. Csanád Jutasról, a gyilkosság után az orvosszakértő megállapította, hogy az ideje nagy részét számítógépes játékokkal elütő férfi súlyos személyiségzavarban és tébolyban szenvedett, ezért nem lehetett tisztában tettének következményeivel.

Felülvizsgálják az állapotát

Ez a büntethetőségét kizáró oknak minősült, ezért nem ítélhették tényleges életfogytiglanra, helyette elrendelték a kényszergyógykezelését. A férfi állapotát félévente felülvizsgálják, és ha az orvosi bizottság úgy ítéli meg, javaslatot tehet a bíróságnak az intézkedés megszüntetésére. Állítólag H. Jutas már javában készül a szabadulásra.

Megszakította vele a kapcsolatot a család

A gyilkosság után a még életben lévő családtagok megszakították a férfivel a kapcsolatot, nem látogatják a börtönben.

Nem várja haza az édesanyja

„Nem hiszem, hogy valaha is lesz olyan orvos, aki felelősséget vállalna Csanádért. Nem várom haza és nem is tartom vele a kapcsolatot. Elszakadt a köldökzsinór. Ehhez több év kellett, hiszen vívódtam miatta” – mondta H. Csanád édesanyja a Borsnak.

Nyugalmat szeretne

Manyi néni azt mondta: „A túlvilágról jöttem vissza, ezért már nem félek semmitől. Csanádot sajnálom, de nem tudok vele mit kezdeni. Én már csak nyugalmat szeretnék az életben”.

Nem kell megbocsájtania

Az édesanya, aki úgy érzi, nem kell megbocsátania gyermekének. „Ez a Jóisten dolga. Csanádnak vállalnia kell a felelősséget azért, amit tett. Úgy vélem, ő is megszenvedi a magáét odabenn – fogalmazott Manyi néni.

A tárgyaláson látta utoljára a fiát

Az asszony bevallotta, utoljára a tárgyaláson látta a fiát. Gyermekként nem volt baj Csanáddal, aranyos, sármos fiúként írja le édesanyja. De még ma is elevenen él benne, ahogyan saját gyermeke az életére tör.

A hosszú haja mentette meg az életét

„Megvágta a karomat, én pedig megkérdeztem tőle, kisfiam mit csinálsz?” – mondta Manyi néni, aki szerint az volt a szerencséje, hogy hosszú hajat viselt, mert Csanád a fejét is megsebezte. Amennyiben egy centivel arrébb ér a vágás, az édesanya is meghalt volna. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: H. Csanád a bíróságon – Forrás: MTI