Ha minden jól megy, a hét elején kiengedik a kórházból azt a kislányt, aki egy hónappal ezelőtt öngyilkossági kísérletet követett el a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyürén. A 11 éves Vandát hosszú ideje zaklatta a két osztálytársa, és nem talált más kiutat, mint azt, hogy a vonat elé ugrik.

Mentőhelikopter érkezett érte

A Kékvillogó.hu szeptember végén adott hírt arról, hogy egy 11 éves kislány szándékosan lépett a vonat elé Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Súlyos fejsérülést szenvedett, mentőhelikopter vitte kórházba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Súlyos fejsérülést szenvedett

Az esetkocsit és a debreceni mentőhelikoptert riasztotta a mentésirányítás a helyszínre, ahol egy 11 éves kislányt kellett ellátni súlyos fej-, valamint nyílt bokasérülés miatt. A sebellátást, a fájdalomcsillapítást, illetve az emelt szintű légútbiztosítást követően, lélegeztetve, helikopter segítségével azonnal baleseti centrumba szállították” – írtuk akkor.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szándékosan léphetett a sínekre

A kislány a sínek mellől, a kukoricásból lépett a vonat elé, szándékosan. A mozdonyvezető már nem tudott megállni és elütötte. A helyiek nem értik hogyan került a sínekre az iskolás lány, a Petőfi utcában csak a sínpár egyik oldalán vannak lakóházak, a másik oldalon gyümölcsöskert van.

20-30 métert tolta a vonat

A vonat vezetője időben meglátta a kislányt, dudált és vészfékezett, de sajnos a vasszörnyet már nem tudta megállítani. A kislány testét 20-30 méteren keresztül tolta maga előtt a vonat, mire meg tudott állni.

A nagyszülők nevelik

A gyereket születése óta a nagyszülei nevelik, édesanyja a közeli Kisvárdán él. Hamar kiderült: az öltözködése és a kinézete miatt folyamatosan csúfolták, és többször meg is verték a kislányt, aki egy idő után nem látott más kiutat ebből a helyzetből, csak az öngyilkosságot.

Hazatérhet a kórházból

Vanda jól reagált a kezelésekre, és a Ripost írása szerint hétfőn vagy kedden hazatérhet a kórházból. A hozzátartozók egy kisebb ünnepséget szerveznek, és a kislány kedvencét fogják főzni. Szerintük az a legfontosabb, hogy diáklány túltegye magát a történteken.

Nem foglalkoznak az üggyel

„Nem vagyok hajlandó a pedagógusokkal kibékülni. Felháborít, hogy az eltelt egy hónap alatt semmiféle jelzést nem kaptam arra vonatkozóan, hogyan kívánnak az üggyel foglalkozni – panaszolta korábban a nagyapa.

Új iskolát keresnek

A család szerint a tragédia elkerülhető lett volna, ha ott iskolaőrség működne. A nagyszülők nem szeretnék, hogy Vanda ugyanazokkal a gyerekekkel tanuljon tovább, akik majdnem a halálba kergették. Már kinézték a kisvárdai iskolát, de az 21 kilométerre van tőlük, ezért majd autóval kell vinniük és hozniuk. 

Plasztikai beavatkozások előtt

Az unokája megígérte, hogy többé nem próbálkozik öngyilkossággal. A kislányra több plasztikai beavatkozás vár még. „Akit elgázol a vonat, és a feje is erősen megsérül, annak az arca és a nyelve is károsodik. Az unokám is így járt. A nyelvét már rendbe hozták, ezért szerencsére tud beszélni és enni. Az unokám cserfes és vidám, már arra is van ereje, hogy kötözködjön velünk, persze csak aranyosan” – árulta el a nagypapa. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotó: archív