Egy férfi holttestét találták meg csütörtök délután a Sajóban. Az 52 éves férfi még január 7-én tűnt el Miskolcon, a holttestét Sajópernél emelték ki a folyóból.

Lopáson kapták Miskolcon

A tarcali férfit egy hónappal ezelőtt bolti lopáson kapták egy, Miskolc keleti határában fekvő nagyáruházban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Menekülni kezdett

Az áruház biztonsági őrei visszatartották őt, és értesítették a rendőrséget, azonban a férfinek mégis sikerült kiszabadulnia, és a Sajó felé kezdett menekülni.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Át akarta úszni a folyót

A biztonsági őrök ugyan próbálták visszatartani, de a férfi beleugrott a vízbe, és hiába kérték, hogy forduljon vissza, hogy segíteni tudjanak neki, a férfi megpróbálta átúszni a folyót, de nem jutott át a másik oldalra.

Nem találták meg

A helyszínre a megyei katasztrófavédelem munkatársait is riasztották, de nem sikerült megtalálni a férfit, így másnap a Spider Mentőcsoport tagjai próbálták felkutatni őt, de ők sem jártak sikerrel. Végül az áradás és az időjárási körülmények miatt feladták a keresést.

Februárban került elő a holttest

Február 9-én azonban tűzoltók, rendőrök és mentősök vonultak ki a Sajó sajópetri szakaszához, ahol előkerült a holttest.

Nagy volt a sodrás

A miskolci és a szerencsi hivatásos tűzoltók két irányból próbálták megközelíteni a testet, azonban a nagy sodrás miatt nem tudtak hozzáférni, így a Neptun Mentőcsapat segítségét kérték.

Speciális mentés

A nagy vízhozam miatt csak csónakkal és speciális száraz búvárruhával, kötélbiztosítás mellett sikerült eljutni a testhez, de végül sikeresen kivitték a partra – írja a boon.hu.

Beleestek a vízbe

Ahogy korábban a Kékvillogó.hu is megírta, négy férfi esett a Tiszába január elején. Közülük ketten életben vannak, ketten pedig eltűntek. A részben elsüllyedt csónakot időközben megtalálták, a rendőr-főkapitányság munkatársai pedig kiemelték. 

Elsüllyedt a csónak

Egy fiatal és egy középkorú férfit ragadt magával a Tisza, akik tiszaburai lakosok voltak. A csónakba ez idáig tisztázatlan körülmények között nagy mennyiségű víz tört be, ezért süllyedni kezdett.

Nem adják fel

Először úgy tűnt, a család elfogadta, hogy János nincs többé: az eltűnését követő napokban több családtag is gyászképre cserélte a Facebookon a profilképét. Úgy tűnik azonban, hogy mégsem adták fel a reményt, és mindmáig abban bíznak, hogy a fiatal épségben előkerül valahonnan. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció