Elütöttek egy gyalogost a 71-es számú főúton. A férfi súlyos sérüléseket szenvedett, és kórházba került.

Éjszaka az úton

Az eddigi információk szerint csütörtök éjszaka egy férfi a 71-es számú főúton Balatonfűzfő irányából Balatonkenese irányába közlekedett gyalogosan. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Autó elé lépett

A gyalogos menet közben, eddig tisztázatlan okból, az arra haladó gépkocsi elé lépett. A sofőr már nem tudta elkerülni az ütközést.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kórházba szállították

A gyalogos a baleset során súlyos sérülést szenvedett, a mentők kórházba szállították. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Megsérült a furgon eleje

Komoly ütést kapott a szélvédő is

Súlyosan megsérült a gyalogos

Elütötték, nem élte túl

A Kékvillogó.hu adott hírt arról, hogy egy gépkocsi elütött egy gyalogost a 87-es számú főút,  17-es kilométerénél, a Vas vármegyei Táplánszentkereszt térségében. A gyalogost a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, állapotáról sokáig nem érkeztek információk. Ezt követően azonban befutott a szomorú hír: a kórházban belehalt a sérüléseibe az az asszony, akit egy KIA személyautó ütött el.

Át akart kelni a főúton

Az asszonyt munka után szállította a település közelébe a munkaadó által biztosított taxi. A nő a 87-es főút szélén szállt ki, majd át akart kelni a főúton. Ekkor érkezett egy Szombathely felé tartó KIA személygépkocsi a 90 km/órás megengedett sebességű szakaszon.

Későn vette észre a sofőr

A sofőr későn vette észre a menetirány szerinti bal oldalról átkelő, sötét ruhás gyalogost és a felezővonal közelében elütötte a nőt.

Nagyon figyeljenek oda!

Kérjük a gyalogosokat, hogy az úttesten való átkelésnél mindig figyeljék azt a sávot, amibe éppen belépni készülnek. Csak akkor lépjenek be a sávba, ha biztosak abban, hogy az érkező jármű vezetője észlelte a gyalogost. Ez minden esetre igaz, akár van kijelölt gyalogosátkelőhely, akár nincs. Lakott területen kívül viseljenek fényvisszaverővel ellátott kabátot, vagy vegyenek fel jólláthatósági mellényt – kéri a rendőrség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotók: Veszprém vármegyei rendőrség