Fájdalmas sorokkal búcsúzik édesanyjától Igaly Diána, olimpiai bajnok fia. A sportlövő pár hete kapta el a koronavírust, azonban nem tudott felépülni a betegségből, és a kórházba kerülése után elhunyt.

Meghalt Igaly Diána

Mint arról korábban a BudaPestkönyéke.hu híroldal is beszámolt, koronavírusban elhunyt Igaly Diána, olimpiai bajnok skeet sportlövő. A Gárdonyi Sportlövő Szövetség a Facebook-oldalán adott hírt a tragédiáról – írja a Blikk.

Fia levelet írt

A sikeres sportoló fia, Czirják Tamás most a Facebook-oldalán tette közzé az édesanyjához írt, megindító búcsúlevelét. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Drága Édesanyám

Leírhatatlan fájdalom, hogy ennyire igazságtalanul korán kell ezeket a sorokat megírnom Neked. Habár szavakkal nem mindig tudtam kifejezni azt a hálát, szeretetet, amit érzek, de mindig igyekeztem tetteimmel tudatni veled: köszönöm. Köszönöm Neked azt az odaadást, gondoskodást és önzetlenséget, amivel még a nehéz időszakokban is éreztetted velem gyerekként, hogy biztonságban vagyok. Köszönöm a mérhetetlen szeretetet, amit kaptam Tőled, amivel mindig tudattad velem, hogy itt vagy nekem. Tudom, mekkora örömmel vártad a közös programokat, meghasad a szívem, ha arra gondolok, mennyi élmény várt volna még ránk. Emlékszem, milyen büszkén és boldogan ültetted a virágokat a lőtéren. A közös lövészetekre, a kávézásokra, a Nagyrévi nyaralásokra. Arra, hogy mennyire örültél az örömömnek, vagy osztoztál bánatomban. Hogy milyen boldog voltál, amikor rám talált a szerelem.

Hálás neki

Kimondhatatlanul hálás vagyok, hogy mindig igyekeztél átadni életszemléleted, értékrended nekünk és a tanítványaidnak is. Személyiséged és akaraterőd példaként áll azelőtt a rengeteg ember előtt, akik tisztelnek és szeretnek Téged. Harcos voltál, egy igazi Bajnok. Erődön felül kiálltál és küzdöttél azért, amiben hittél, még akkor is, amikor igazságtalanul bántottak Téged. Olimpiai Bajnoki címeddel és őszinteségeddel egy egész ország szívébe bevésted magad, és olyan örömet szereztél ezreknek, ami nem múlik el nyomtalanul. Gyászolunk. A családod, a barátaid, egy egész ország. Mindent köszönök Anyukám! Felfoghatatlan űrt hagysz magad után, borzasztóan hiányzol. Nagyon Szeretlek! – írta a levélben.

Íme a teljes bejegyzés

Kórházba került

Az olimpiai bajnok sportlövő néhány hete került kórházba koronavírussal. Akkor a családja azt írta, hogy a sportoló nem érezte jól magát, így elővigyázatossági okokból kórházba vonult. 

Figyelt a szabályokra

Fia korábban azt írta, hogy édesanyja minden szabályt betartott, és az egész családjuk is kényesen ügyelt rá, hogy mindig rendszeresen fertőtlenítsenek és viseljék a maszkot. A védekezés ellenére Igaly Diána mégis elkapta a fertőzést, és elhunyt a betegségben.

Kétszeres olimpiai bajnok volt

Igaly Diána két olimpiai bajnoki címet is nyert: skeetben olimpiai bajnok volt a 2004-es athéni olimpián, és bronzérmet szerzett 2000-ben Sydneyben. Az olimpiai eredményein kívül négyszeres világbajnok is volt.

Klubot alapított

Igaly Diána a családjával Törökbálinton élt. 2007-ben édesapja emlékére megalakult az Igaly József Lövészklub Budaörsön. 2019-ben életműdíjat kapott a Magyar Sportlövők Szövetségétől. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Igaly Diána – MTI