A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség vádiratot nyújtott be a Gödöllői Járásbírósághoz hivatalos személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt azzal a külföldi férfival szemben, aki tavaly augusztusban támadt a vele szemben intézkedő rendőrökre.

Bemászott

A vádirat szerint a külföldi férfi illetéktelenül mászott be egy Pest vármegyei településen található ingatlan udvarába, melyről bejelentés érkezett a rendőrségre. A helyszínre érkező rendőrök azt tapasztalták, hogy a férfi a bejelentésben szereplő ingatlan garázsának padlóján fekszik, ezért vele szemben megkezdték az intézkedést. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Bilincseltek

A járőrök angolul is közölték a férfival, hogy rendőrök, mire az elkövető futni kezdett, és többszöri felszólítás ellenére sem állt meg. Amikor a rendőrök utolérték a férfit, őt földre vitték és megkezdték a bilincselést.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megrúgta a rendőrt

A vádlott azonban ki tudott szabadulni a fogásából és a ház kerítésére fellépve lendületből megrúgta az egyik intézkedő rendőr bal vállát. A rendőr válla kificamodott, a sérülés nyolc napon túl gyógyult.

Megharapta

Ezek után egy másik rendőrjárőr paprika spray-t fújt a vádlottra, így ismét földre tudták vinni és újra megkezdték a bilincselést. A férfi ez idő alatt is végig ellenálló magatartást tanúsított, mely során ráharapott az egyik intézkedő rendőr könyökére, amit felszólítás ellenére sem engedett el.

8 napon túl gyógyult

A rendőr próbálta kirántani karját a vádlott harapásából, de ezt a férfi továbbra sem engedte. A harapással okozott sérülés gyógytartama meghaladta a nyolc napot.

Ez lesz a büntetés

Az ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a jelenleg is letartóztatásban lévő férfi letartóztatását a bíróság tartsa fenn és halmazati büntetésül ítélje letöltendő börtönbüntetésre, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától – derül ki az ügyészség közleményéből.

Zaklatás a tihanyi strandon

Egy tihanyi strand előtt az utcán történt veszekedésről és tettlegességről érkezett bejelentés a rendőrségre néhány napja. A helyszínről származó információk alapján egy 52 éves budapesti nő tett bejelentést, hogy volt párja, egy szintén budapesti, 49 éves férfi zaklatja őt.

A Balatonba dobta a férfi hátizsákját

A kiérkező balatonfüredi rendőrök adatgyűjtésének eredményeként kiderült, hogy egy szóváltást követően a nő előzőleg bedobta a Balatonba a férfi hátizsákját, benne a ruháival és a telefonjával, valamint kerékpárját is.

Megkarmolta és megharapta

A tulajdonos ugyan mindent kivett a vízből, de a nő ismét visszahajította a holmikat. Ezek után még többször megütötte, megkarmolta és meg is harapta volt párját, amit a férfi egy arcon ütéssel torolt meg.

Belerúgott a rendőrautóba

A rendőrök a két verekedő személlyel közölték, hogy elfogják és előállítják őket a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra, amit tudomásul vettek, de a kocsihoz érve a nő leköpte a férfit, majd szidalmazta az egyenruhásokat és még a rendőrautóba is belerúgott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció