Meghalt egy ukrán nő Csengersimánál, az egyik menekültet szállító buszon. A hang.hu-nak nyilatkozó szemtanúk szerint a 62 éves nő azután kapott infarktust, amikor a határőrök közölték, hogy egy speciális központba viszik őket, mert nem minden utasnak van rendben az irata.

Nem engedték be a buszt

A magyar hatóságok órákon át nem engedtek be Magyarország területére egy ukrán menekültekkel teli autóbuszt arra hivatkozva, hogy három gyermeknek nem volt biometrikus útlevele – írta vasárnap a hang.hu.

Meghalt egy nő

Közben a Pete–Csengersima határátkelőhelyen hét órát várakoztatott autóbusz egyik utasa, egy 62 éves nő meghalt. Egy román televízió értesülései szerint valószínűleg a kimerültség miatt.A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Videó is készült az esetről

Egy román portál, a presasm.ro oldalára felkerült videó szerint már Magyarország területén halt meg az ukrajnai menekülteket szállító autóbusz utasa. A három perces videón azt látni, amint a készenléti rendőrök zsebredugott kézzel nézik, ahogy a fehér védőruhás mentősök egy hordágyon fekvő beteget próbálnak betenni a magyar mentőautóba egy autóbuszmegállóban.

Magyar mentősök érkeztek a helyszínre

A mentősök feltűnően hosszan próbálkoznak a hordággyal, és a videó végén jól kivehető az esetkocsi rendszáma is. A videót cikkünk végén tudod megnézni.

Máromorosnál léptek be

A PresaSm információi szerint az összesen 61 menekültért román rendszámú autóbuszok mentek Ukrajnába. Máramarosszigetnél léptek be Romániába péntek éjjel, aztán sok órát várakoztak a román-magyar határon.

Egy speciális központba akarták szállítani őket

A jelenlévők szerint a nő akkor kapott szívinfarktust, amikor a magyar hatóságok arról értesítették az utasokat, hogy a megfelelő dokumentumok hiánya miatt a menekülteket egy speciális központba fogják szállítani, amíg a személyazonosságuk tisztázódik.

Megszólalt a rendőrség

 „A később elhunyt 61 éves ukrán állampolgárságú nő Csengersima Közúti Határátkelőhelyen lépett – menyével és további 33 utassal – Magyarország területére 2022. március 5-én 3 óra 40 perckor egy román honosságú autóbusz utasaként. A halálesetet közvetlenül megelőző rosszulléte nem autóbuszon, hanem közterületen, a határátkelőhelytől 62 kilométer távolságban Aranyosapátiban történt 7 óra 57 perckor (az eltelt idő 4 óra 17 perc)” – írja a hang.hu érdeklődésére az ORFK.

A mentőben halt meg

Majd így folytatódik a közlemény: „Újraélesztését a mentőszolgálat egyidejű értesítésével két rendőr kezdte meg, majd azt folytatta a kiérkező mentőegység. A hölgy kórházba szállítása közben vesztette életét 9 óra 22 perckor. Halálának okaként elsődlegesen epilepsziás görcs következtében légzésleállást jelöltek meg”.

Nem kell sokat várni a határátkelőn

„A biometrikus útlevél esetleges hiányával kapcsolatban megjegyezzük, hogy az a határátlépés gördülékenységét nem befolyásolhatta, hiszen a problémás vagy hiányos okmányokkal kapcsolatos ügyintézés nem a határátkelőhelyeken, hanem a gyűjtőpontokon történik.” – írta a rendőrség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A mentésről a román hírportál ezt a videót tette közé

Kiemelt kép: részlet a helyszínen készült videóból – Forrás: youtube