A Dunakeszi Járási Ügyészség vádat emelt három férfi ellen, akik egy Dunakeszin található dohányboltot akartak kirabolni, de azt az ott dolgozó eladó megakadályozta.

Munkatársak voltak

A vádirat szerint az elkövetők munkatársak voltak, az egyikük beosztottja volt a két másik férfi. A főnök rávette a két beosztottját arra, hogy rabolják ki az egyik Dunakeszin található dohányboltot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Éjjel mentek

Ennek érdekében még 2021 december 12-én, éjszaka, a két férfit autójával a trafik közelébe vitte, majd ott kitette azzal, hogy megvárja őket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Bementek a dohányboltba

A két elkövető az autóból kiszállva először hajnali háromnegyed három körüli időben ment be a dohányboltba. Ekkor még csak energiaitalt vásárolva felmérték a terepet. Arcukat maszk takarta, fejükre kapucnit húztak.

Maszk volt rajtuk

Abban az időben – a pandémiás helyzet miatt – azonban a maszk használata nem volt furcsa, így nem keltett gyanút, derül ki az ügyészség közléséből.

Megragadta a karját

Fél négy körül visszatértek a boltba és ismét két energiaital kértek az eladótól. Egyikük egy ezerforintos bankjegyet is kitett a pultra. Amikor az eladó a pénzért nyúlt, akkor a hozzá közelebb álló férfi megragadta a karját és maga felé kezdte húzni a sértettet, miközben a kassza tartalmát követelte.

Megnyomta a pánikgombot

Az eladó azonban szabad kezével még meg tudta nyomni a pánikgombot. Miután az elkövetők észlelték a riasztást a helyszínről elmenekültek.

Vádat emeltek

Dunakeszi Járási Ügyészség az ügyben csoportosan elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a három férfi ellen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón a rablási kísérlet:

Kiemelt kép: ügyészség videórészlet