A szomszédjával beszélgetett, majd a virágait nézegette az az idős asszony, akit halálra gázolt kvadjával egy német férfi a múlt héten Zala megyében. A helyiek szerint a gázolónak alkoholproblémái vannak, korábban is felborult már járművével. Marika nénihez mentőhelikopter is érkezett, de nem tudták megmenteni az életét.

Halálos gázolás

Amint arról a Kékvillogo.hu is beszámolt, halálra gázoltak egy idős asszonyt a múlt héten Zalaszentgróton. Marika néni szomszédjával beszélgetett az utcán, amikor egy német férfi kvaddal elsodorta az idős asszonyt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt a tragédia

Mentőhelikopter is érkezett

A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, de ennek ellenére nem sikerült megmenteni a életveszélyes sérüléseket szenvedett asszonyt.  A településen a helyeik még most sem értik, hogy miért ott száguldozott Fredi a bivalyerős kirándulógépével.

A virágait nézegette

Marika néni még élete utolsó percében is tervezgetett: boldogan újságolta szomszédjának, Lajosnak, hogy a kertjében milyen szépen sarjad az újkrumpli, és pár nap múlva paradicsompalántát ültet majd. Aztán sarkon fordult, kettőt lépett, majd lehajolt, hogy a virágait közelről megnézze. Már nem volt ideje felegyenesedni.

Fékezés nélkül lökte fel Marika nénit

„Fredi a bőgő motorú, fekete kvadjával elszáguldott mellettem, majd fékezés nélkül felöklelte Marika nénit. Szegénykém, vagy tíz métert röpült, oda, a part szélére csapódott, szinte minden csontja összetört”- mondta egy helybéli a Blikknek.

Segítségért kiáltott a kvados

A férfi azt mondta, az unokahúga sietett Marika nénihez, a kvadot vezető férfi meg az árokból jajgatva hívott, hogy „segíts, Lala, megdöglök, megdöglök!”.

A szomszédasszony segített az idős nőnek

Miután a németről leemelték a járművet, csuromvéresen felmászott a parton és leült a diófa tövébe. Közben a szomszédasszony próbált segíteni az elütött nénin, mellette maradt addig, amíg a mentők megérkeztek.

Nem lehetett megmenteni

„Marika néni, nyissa ki a szemét, nézzen rám, itt vagyunk, kérlelte a szomszéd, de az idős asszony már nem lélegzett, az életét nem tudták megmenteni”.

Vodkával indította a napot

Fredi tíz éve költözött Zalaszentgrótra, dolgos ember volt, de mostanában gyakran ivott Az utcában úgy tudják, a férfi minden reggel vodkával indította a napot. Szomszédja, Ica asszony állítja, a német előző este alaposan berúgott, emiatt másnapos volt.

Nem akart nyilatkozni

Blikk megtalálta a gázolót is, aki véres pólóban, bekötött kézzel, bicegve jött a kapuhoz, de nem akart nyilatkozni. A helyiek azt mesélték, hogy Fredi tavaly a kertjében felborult egy másik kívaddal. A német férfi a fiától kapta a születésnapjára a mostani, 600 kilós, méregdrága gépét, amit a rendőrség lefoglalt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció – a fotó egy hasonló balesetnél készült – Forrás: police.hu