Bangó Istvánné Mária szeptemberben tűnt el Csöngedmajorról. Az idős asszony kutyáját ment el megkeresni, ám azóta sem tért haza.

Nem találják

Tavaly szeptember végén veszett nyoma Mira édesanyjának, aki azóta is csak válaszokat keres, miközben egyre inkább kezdi elveszíteni a reményt. Már holtestkereső kutyákat is bevetett a rendőrség, de ők sem bukkantak az idős asszony nyomára. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem tud megnyugodni

„Különböző rémképek jelentek meg a fejemben. Mi van, ha egy vadállat támadta meg? Viszont akkor miért nem találtunk ruhafoszlányokat? Az is lehet, hogy a földúton baleset érte, de akkor mért nem találjuk? Állandóan csak kattogok, és nem tudok választ találni a történtekre” – fejtette ki Mira a könnyeivel küszködve.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Próbál erős maradni

„Nagyon nehéz ez. Az egyetlen feladatom jelenleg megtalálni anyukámat. Nem engedhetem meg magamnak azt a luxust, hogy összeroppanok. Erősnek kell maradnom, anyukámért” – mondta kisírt szemekkel a megtört nő a Borsnak.

Karácsonykor értesítették

Máriát a rendőrség az eset óta eltűntté nyilvánították, amelyről a hivatalos levelet pont karácsonykor kapta meg a család. „Szörnyű volt. December 26-án jött a levél, hogy eltűntté nyilvánították” – idézte fel.

Igenis él

Ez azt jelenti, hogy 5 év múlva, ha nem kerül elő, halottá nyilvánítják, ám én még szeretnék hinni abban, hogy anyu még igenis él és ott van valahol!  – mondta kétségbeesetten Mira.

Nyomravezetői díj is van

A rendőrség 200 ezer forint nyomravezetői díjat is kitűzött, annak érdekében, hogy minél hamarabb előkerüljön az asszony, aki két héttel ezelőtt ünnepelte volna 70. születésnapját. „Tudni szeretném mi történt vele. Hiszek benne, hogy előkerül élve. De őszintén már az is megnyugvás lenne, ha a holtteste kerülne elő. Amíg így vagy úgy nem kerül meg, addig nem nyugszik meg a lelkem” – jelentette ki elcsukló hangon az eltűnt nő lánya.

Kutyája elszökött

Mária élettársával élt a kis zalai faluban. Többször is előfordult, hogy otthonról elszökött, elkóborolt a kutyája és mindig Mária indult hazaterelni a csavargó ebet. Azonban az ominózus napon pár óra elteltével a kutya hazatért, az asszony viszont nem.

Nincs nála irat

Egy falubeli elmondta, hogy fél 12-kor találkozott vele a földúton, az erdő mellett. Neki is elmondta, hogy csak a kutyát jött megkeresni és hazavinni. Piros nadrágot, szürke felsőt és fehér cipőt viselt, és kutya póráza is nála volt – osztotta meg a lánya, aki szerint anyja valóban csak a kutyát ment megkeresni, ezzel magyarázható az is, hogy nem vitt magával sem okmányokat, sem pénzt vagy bankkártyát.

Sok baja van

Anyukám nincs jó fizikai állapotban, nagyon fáj már mindene. A helyiek is tudták, hogy nem szokott sokat csavarogni. Pontosan ezért 2 óra magasságában már elkezdték keresni őt – árulta el az aggódó gyermek.

Rossz idő volt

Több kutyás keresés is volt azóta, illetve az ebek mind hasonló útvonalon indultak el, és az erdő melletti földút kereszteződéshez vezettek, ott viszont eltűnnek a nyomok – részletezte a megtört lány, aki azt is elmondta, hogy az időjárási viszonyok sem kedveztek a keresésnek, mivel nagyon sokat esett az eső akkoriban, ami elmossa a nyomokat, illetve a szagokat is tompítja. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció