A budapesti nyomozók három férfit gyanúsítanak azzal, hogy harmincmillió forinttal károsították meg áldozatukat.

Csalás

Különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntett, valamint annak kísérlete megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya (BRFK GBEFO). A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kriptovalutával kereskedtek

A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövetők egy kriptovaluták kereskedelmével foglalkozó vállalkozót kerestek meg azzal, hogy kedvező árfolyamon vásárolhat tőlük virtuális fizetőeszközt. A sértettel egy fővárosi szállodában találkoztak, ahol harmincmillió forintnak megfelelő készpénzért cserébe egyikük digitális tárcájából látszólag átutalták a megállapodásban szereplő kriptovalutát.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

FRISS!

Értéktelen

A megkárosított férfi elégedetten távozott, később azt is megbeszélte ügyfeleivel, hogy további hatvanmillió forintért vásárolna tőlük. Azt csak utólag észlelte, hogy a digitális tárcájában megjelent elektronikus fizetőeszköz valójában értéktelen, bár annak szimbóluma a megtévesztésig megegyezett egy ismert, úgynevezett stabilcoinéval.

Elfogták őket

A BRFK GBEFO Kiberbűnözés Elleni Osztályának nyomozói azonosították, elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki a három feltételezett elkövetőt, a 29 éves S. Richárdot, a 26 éves L. Mátét és a 63 éves O. Lajost. A két fiatalabb gyanúsítottat őrizetbe vették; S. Richárd azóta letartóztatásban van, L. Máté bűnügyi felügyelet alatt áll, míg idősebb társuk – aki a nyomozás adatai szerint a megkárosított ügyfél közvetítésében játszott szerepet – szabadlábon védekezhet, írja honlapján a rendőrség.

Videón az elfogás:

Kártalanítás?

Az eljárás alá vont férfiaktól a fővárosi nyomozók számítástechnikai eszközöket, több luxusautót és hárommillió forintot foglaltak le, két – jelenleg még ismeretlen – elkövetőt továbbra is keresnek. A 26 éves gyanúsított időközben megállapodott a sértettel, hogy kártalanítja, védőjének közreműködésével hétmillió forintot már ki is fizetett neki.

Erre hívja fel a figyelmet a rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a bűncselekmény kapcsán arra hívja fel a figyelmet, hogy a kriptovalutákkal történő tranzakciók során ugyanolyan körültekintően kell eljárni, mint a hagyományos fizetőeszközök esetén: digitális fizetőeszközt is csak ellenőrzött forrásból vásároljanak!​  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: police.hu