Egy 30 éves férfi egy munkahelyi rendezvényre ment az erősen ittas, öntudatlan állapotban lévő barátnőjéért, akire az egyik munkatársa ekkor szexuális tartalmú megjegyzést tett. A vádlott emiatt dulakodni kezdett a férfival, majd olyan erővel ütötte meg, hogy annak hatására a férfi életveszélyes fejsérülést szenvedett.

Barátnőjéért ment

A vádirat szerint a vádlott barátnője 2019. december 24-én, éjjel egy 1. kerületi bisztróban egy zártkörű, munkahelyi évzáró rendezvényen vett részt. A férfi nem tudta a nőt telefonon elérni, ezért elment érte autóval, hogy hazavigye. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Magatehetetlen állapotban volt a lány

A barátnőjét erősen ittas, magatehetetlen állapotban találta meg az étterem melletti különálló mosdóhelyiségben, ahol a nőt több munkatársa, köztük a szintén ittas állapotban lévő sértett ápolta.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Durva megjegyzés

A férfi a nőt a karjaiba vette, majd a mosdó kijárata felé indult, amikor a sértett durva megjegyzést tett arra utalva, hogy kár, hogy eljött, mert szexuális kapcsolatot létesített volna vele. Ennek hallatán az elkövető letette a barátnőjét, majd a férfihoz lépett és dulakodtak, kölcsönösen megütötték egymást.

Ököllel ütni kezdte

Ezt követően a vádlott a sértettet a fején, ököllel, olyan erővel ütötte meg, hogy a férfi annak hatására a mosdó kövezetére esett. A vádlott ezután ismét a karjaiba vette a barátnőjét, majd távozott a helyszínről. A sértetthez a rendezvény egyik résztvevője hívott mentőt. A férfi életveszélyes fejsérülést szenvedett, számolt be róla az ügyészség.

Felfüggesztetten volt

A Fővárosi Főügyészség a 30 éves férfit – aki az elkövetéskor felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt állt – életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja és vele szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

FRISS!

Szabadságvesztést kérnek

A főügyészség emellett indítványozta, hogy a bíróság a vádlottal szemben korábban, más ügyben (garázdaság bűntett és könnyű testi sértés vétsége) kiszabott 8 hónap felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is rendelje el.

Elismerte

A 24. hu megkeresésére Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője azt mondta, hogy a bűncselekménnyel vádolt férfi elismerte a beszólás miatti dulakodást, de azt állította, hogy a másik férfi ütött először és ő csak saját magát és a barátnőjét védte. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik