Rossz vége lett a baráti összejövetelnek. Két férfi valamin összevitatkozott, aztán az egyik elment, hogy később a fiával visszatérjen. Balhézni kezdtek, vascsővel, gumibottal balhéztak, aztán az autóból előkerült egy pisztoly is amival lőni kezdtek.

A mosonmagyaróvári nyomozók felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt gyanúsítottként hallgattak ki egy 58 és egy 23 éves győri férfit.

A rendőrségre április 12-én 22 óra 39 perckor érkezett a bejelentés arról, hogy egy mosonmagyaróvári társasház udvarán többen összevitatkoztak, illetve egy lövés is eldördült.

A helyszínre érkező járőröknek a tanúk elmondták, hogy aznap baráti összejövetelt tartottak, amin két férfi összevitatkozott.

Az ünneplés végén, amikor a bejelentő társasházi otthonába visszatért, megjelent az udvaron fiával együtt az a férfi, akivel korábban összevesztek.

Újra szóváltás és hangos szitkozódás alakult ki köztük, aminek az 58 éves győri férfi először egy vascsővel akart véget vetni, tettében 28 éves fia – a szemtanúk szerint – egy gumibottal támogatta meg őt.

Később az idősebbik férfi egy gáz- és riasztófegyvert vett elő autójából, amivel a levegőbe lőtt, majd családtagjával együtt a helyszínről eltávoztak.

A rendőrök másnap, április 13-án a délutáni órákban győri lakcímükön elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a garázdákat, ahol a mosonmagyaróvári nyomozók felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket – írja a rendőrség hivatalos oldala.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Donka Ferenc