A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói jármű önkényes elvétele miatt indítottak eljárást egy 31 éves litkei férfi ellen, aki szilveszter éjszaka egy BMW-t lopott, hogy még pezsgőbontásra hazaérjen.

Eltűnt az autó

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére december 31-én 23 óra 14 perckor érkezett bejelentés, hogy egy Karancskesziben lévő családi ház udvaráról elvittek egy személygépkocsit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Beült az autóba

Az épület biztonsági kamerájának felvételén a nyomozók egy kapucnis férfit láttak, aki az óév búcsúztatóra meghívás nélkül érkezett 22 órakor. Beült az udvaron álló gépkocsik egyikébe, beindította a benne hagyott slusszkulccsal, és a tulajdonos engedélye nélkül távozott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Meglett az autó

A riasztott rendőri egységek pár órával később Litke központjában találták meg az autót, benne az indítókulccsal. A körzeti megbízottak a kocsitól egyenesen a közelben lakó, 31 éves férfi házához mentek, aki hamar beismerte tettét.

Lekéste a buszt

A rendőrkapitányságon azt is elmesélte, hogy baráti látogatóban volt az év utolsó napján Karancskesziben, azonban lekéste az utolsó buszt. Sietett volna haza az éjféli pezsgőbontásra, ezért egy hirtelen gondolattól vezérelve átnézte a közelben parkoló autókat, hátha valamelyikkel hazajuthat.

Megtetszett neki az autó

Az egyik ház nyitott udvarán sikerrel járt, ahol egy nem zárt, prémium márkájú kocsit talált, amelyben még az indítókulcsot is benne hagyta a tulajdonosa. A települést elhagyva élvezte a vezetést, így hosszabb utat választott hazáig, és csak órákkal később, 2024-ben hagyta hátra szerzeményét Litkén. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a lopott autó – Forrás: police.hu