A Kiskunhalasi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó rongálás és kapcsolati erőszak bűntette, valamint zaklatás vétsége miatt indítványozta a letartóztatását annak a helyi férfinak, aki hétfő éjszaka felgyújtotta Kiskunhalason a Dugonics utcai otthonukat, ahol a családjával éltek.

Ivott és drogozott

A kiskunhalasi férfi 2017 óta élettársával élt az édesanyja Dugonics utcai házának melléképületében. A férfi 2022 júliusától rendszeresen alkoholt és tudatmódosító szereket fogyasztott, amelyektől agresszívvá vált. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Anyját és szerelmét is fenyegette

Emiatt több alkalommal is megfenyegette az élettársát és az édesanyját, hogy felgyújtja a lakóhelyükként szolgáló házat. Egy alkalommal, hogy a fenyegetésének nyomatékot adjon, a melléképületben meggyújtotta az ágymatracot, majd a tüzet eloltotta.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Bántalmazta a családtagjait

Emellett mindkét nőt bántalmazta, az élettársát legalább háromszor megverte. Végül csupán néhány nappal ezelőtt, augusztus 22-én, a férfi egy téglát a kezében tartva, megfenyegette az édesanyját, hogy lecsapja.

Tűzzel fenyegetőzött

Élettársát pedig azzal fenyegette, hogy felgyújtja a házat. Közölte is vele, hogy a melléképületben már gyúlékony anyagot is szétlocsolt.

Felgyújtotta az házat

A férfi végül a fenyegetését beváltotta, az otthonukat este 11 óra körül felgyújtotta. Az ingatlanban a gyanúsítotton kívül más nem tartózkodott. A melléképület a tűz következtében teljesen kiégett. Az ingatlanban hozzávetőlegesen négymillió forint kár keletkezett.

Előzetesbe került

A férfit a kiskunhalasi rendőrök két órán belül elfogták és őrizetbe vették. Az ügyészség a legszigorúbb kényszerintézkedést indítványozta vele szemben, hogy ne ismétlődhessenek meg a bűnesetek, hiszen eddig is folytatólagosan követte el tetteit. A Kiskunhalasi Járásbíróság helyt adva az ügyészi indítványnak, a gyújtogató férfit harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte.

Megszólalt a család

Csütörtök délután a halasi bíróság épülete előtt várakoztak a gyújtogató hozzátartozói, akik elmondták, hogy a 38 éves férfi azóta lett agresszív a családjával, hogy elkezdett inni és rendszeresen kábítószert fogyasztott – írja a baon.hu.

Anyaotthonba vitték a családot

A családtagok elmondták azt is, hogy a férfi élettársát, közös gyerekeit, egy hároméves kisfiút és egyéves húgát a családsegítők a történtek után kiemelték a családból és egy védett helyre vitték őket, ahol biztonságban lehetnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció, a fotó nem a kikunhalasi helyszínen készült